Памела Андерсън гостува в един от последните епизоди на „Шоуто на Дрю Баримор“, където актрисата не изневери на себе си, и отново се появи без грим.

Секс символът не само разказва за избора си да показва естествената си красота без намесата на макиаж, но и вдъхнови другите две американски актриси Дрю Баримор и Валери Бертинели да последват примера й и също да се покажат без грим в телевизионния ефир.

„Наистина смятам, че ти владееш това пространство. Мисля, че ти си пионерът на това, което със сигурност правим тук днес“, казва Баримор на Андерсън в началото на видеото.

„Не е ли освобождаващо? Не се ли чувствате свободни? Аз се чувствам свободна. Искам да кажа, че и на мен ми отне известно време, но всеки е най-лошият си критик на себе си“, споделя Памела, преди да обясни защо е започнала движението си без грим.

„Бях на Седмицата на модата в Париж и реших, че ако просто отида на модно ревю, няма нужда да се състезавам с никого. Защо да губя три часа на гримьорския стол, когато имам тези красиви дрехи на Вивиан Уестууд“, продължава тя.

Снимка: Getty/Instagram

„И тогава не осъзнавах, че някой ще забележи това. И когато хората започнаха да идват при мен и да говорят за това, си помислих: „Е, това е страхотно послание“. Знаете ли, наистина исках да се върна назад и да разбера отново коя съм. Исках да си спомня коя съм“, разказва актрисата.

 

Андерсън казва на Баримор и Бертинели, че през целия си живот се е чувствала така, сякаш „вечно играе роли“.

Снимка: Getty Images

„Преди няколко години това ме сполетя и аз просто поклатих глава и си казах: „Коя съм аз?“ И тогава се прибрах в градината си и започнах да садя, да се занимавам с природата и да се обръщам към дърветата, които ме познават от раждането ми“, казва тя. „Купих имота на баба ми, ремонтирах го и просто започнах да си връщам всичко обратно. А след това започнах да се показвам без грим. И тогава започнах да осъзнавам: „Чувствам се страхотно да бъда себе си“, споделя Памела.

Снимка: Getty Images

„Това е най-хубавото време в живота ми“, смята 57-годишната актрисата.

„Чувствам се толкова силна, толкова свободна и толкова развълнувана от живота отново“, добавя тя, преди клипът да завърши с Баримор, която пък в знак на подкрепа на движението без грим премахва удължителите на косата си.

Не всички фенове обаче подкрепят смелостта и избора на Памела Андерсън. След посещението й на филмовия фестивал Сан Себастиан без грим, където представи последния филм, в който участва The Last Showgirl, голяма част от потербителите в инернет упрекнаха Андерсън за външния й вид.

„Така изглежда много стара“, коментира потребителка в Instagram.

„Направо е зловеща“, написа друга.

„Без грим изглежда бледа и безлична“, коментира трети.

Но секс символът не се впечатлява от нападките и упреците по нейн адрес и продължава смело да посещава светски събития и телевизионни предавания в напълно естетствения си вид.

Вижте една от причините Памела Андерсън да спре да носи грим: 

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK