Двойки, които се срещат спонтанно и се влюбват в реалния свят - това ще звучи все повече като романтична приказка от миналото, като ще доведе до нарастване на "електронните бебета".

"Е-бебета" са тези новородени, чиито родители са се запознали онлайн - като се очаква да се превърнат в болшинството от пеленачетата през следващите няколко десетилетия. 

Така 2037 г. е определена като повратен момент, в който ще се родят повече "е-бебета" във Великобритания от родители, които са се срещнали във виртуалната реалност, отколкото запозналите се в реалния свят.

Ново проучване на платформата за запознанства eharmony и Бизнес училището на Импиръл Колидж в Лондон определят 2035-а като годината, когато повечето хора ще започнат да се запознават онлайн с партньорите си, а не извън интернет.

Снимка: iStock

Прогнозите са част от доклада "Бъдеще на запознанствата" (Future of Dating) и са били направени въз основа на данни на eharmony и текущите прогнози за раждаемостта от Службата за национална статистика във Великобритания.

Данните подчертават промяна в навиците на хората, които търсят партньор: около една трета (32%) от връзките в периода между 2015 и 2019 г., са започнали онлайн, в сравнение с едва 19% между 2005 и 2014 г.

До 2030 г. докладът посочва, че Обединеното кралство ще достигне пика на тази тенденция - повече от 50% от връзките ще започнат онлайн.

Изследването също така посочва, че онлайн запознанствата са дали по-голяма увереност на британците, като 47% от анкетираните смятат, че интернет улеснява интровертните хора в намирането на подходящ партньор.