Чудили ли сте се някога кой е най-скъпият хотел в света? Забравете за типичните уикенд почивки за 100-200 лв. на вечер.

Цените на дестинациите, които събрахме тук, започват от 28 000 долара на вечер. От луксозни пентхаус апартаменти с изглед към спиращи дъха градски гледки до разкошни подводни хотели - тук всичко е като от приказките.

Така че, ако парите не са проблем за вас и търсите посока за следващото си първокласно бягство, ето списък на 10-те най-скъпи хотела в света, според Travel Top List и Highsnobiety, за 2021 г. Другият вариант е и това лято само ще мечтаем за тези места?!  

  • Велико Търново – котки в саксия, Царевец и 25 градуса през ноември
  • Макар и с 8 години закъснение защитена зона „Камчия“ е факт
  • Открихме къде се крие „тайната“ за пенсиите в България
  • Лятната ваканция на звездите
  • Забравете за Фейсбук и Инстаграм, докато сте на почивка. Ето защо
  • Пет нови защитени територии в България – сред тях са „Бабу́” и „Река Белица”
  • Животът им е във вашите ръце – как да предпазите домашните си любимци от летните жеги
  • Яхта под наем в България – какви са цените?
  • Суха, изтощена и заплетена - как да възстановим косата си след ваканция?
  • ТОП 10 на най-търсените места за каравани този сезон

10. Кралският апартамент - Бурж Ал-Араб - 28 000 долара

Намира се в Дубай, Обединените арабски емирства, Burj е рекламиран като първият в света седемзвезден хотел. Той е седмият по височина хотел в света и е проектиран от архитекта Том Райт така, че да наподобява платна на кораб. Хотелът е разположен на изкуствен остров, до който се стига само по частен мост.

До ресторанта му се стига с подводница. Той има и собствена хеликоптерна площадка.

Кралският апартамент е с площ 780 кв. м, разположен на два етажа. Декориран е с 22-каратово злато и разполага с частна трапезария и камериер, СПА център, частен салон и многобройни служители, които да отговорят на всяко желание на клиента. 

9. Кралският апартамент - The Plaza - 40 000 долара

Всички снимки разгледайте в галерията

И така, какво ще получите за тази сума? Ами, като начало ще стигнете до апартамента с частния асансьор на сградата, който можете да използвате само вие. След това влизате в апартамента с площ 400 кв. м и ви посреща изискано проектирана всекидневна, оборудвана с най-новите удобства и лукс от най-висок клас.

Апартаментът разполага с 3 спални, 3 бани, хол, отделна трапезария, която побира до 12 души, и фитнес зала.

8. The Hilltop Villa - 45 000 долара

Райско място с достъп само за свръхбогатите. Хотелът се намира на остров Лаукала във Фиджи и нощувка там струва впечатляващите 45 000 долара на вечер. За тези пари получавате вила с площ от четири акра, разделена на три отделни вили; всяка от които предлага най-красивата гледка към острова.

7. The Muraka Suite - The Conrad - 50 000 долара

Мястото се намира на Малдивите в хотел The Conrad и е първият в света подводен хотелски апартамент. Долният етаж е на около 16 фута под Индийския океан. Срещу 50 000 долара получавате личен готвач, бар, фитнес зала, иконом и огромен басейн.

Особеност е, че има изискване за минимален престой от четири нощувки.

6. Пентхаус апартамент - хотел Martinez - 53 000 долара

Всички снимки разгледайте в галерията

Намира се в Кан, Франция, един от най-известните курорти на Лазурния бряг.

Луксозни легла с кралски размери само чакат някой да полегне върху тях. Отделно има дневна и трапезария, мраморни бани, турска баня и частно джакузи на терасата. Ако си падате по изкуството, ще се радвате да научите, че стените на апартамента са украсени с няколко артефакта от Пикасо и Матис.

5. Пентхаус Тай Уорнър - Четири сезона - 60 000 долара

Луксозният хотелски апартамент в Ню Йорк е кръстен на собственика на сградата Тай Уорнър. Разположен е на последния етаж на сградата, по-точно на 52-рия. 360-градусова панорамна гледка към града, на която може да се насладите от четири стъклени балкона. 

Броят на масажите, на които може да се насладите тук, е неограничен.  

4. Пентхаус Марк, хотел Марк - 75 000 долара

Това е най-големият пентхаус с хотелски апартаменти в САЩ, заемащ площ от 10 000 квадратни метра. Получавате 5 спални, 6 бани, 4 камини, 2 мокри бара, 2 мокри помещения и голяма дневна

Терасата му е с площ 250 кв. м, от която се открива красива панорамна гледка към Сентръл парк. 

3. Кралски пентхаус - хотел President Wilson - 80 000 долара 

Ако сте в Женева, Швейцария, и разполагате с 80 000 долара, за да похарчите една нощ, тогава това е хотелът за вас. Кралският пентхаус заема целия 8 етаж на хотела. Предлага панорамна гледка към Женевското езеро и Монблан, както и 12 спални, 12 бани и джакузи с изглед към езерото.

Освен луксозното обзавеждане и гледката, ще можете да се възползвате от личен асистент, частен готвач и камериер 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Ще откриете също билярдна маса Brunswick от 1930 г., роял Steinway и система за домашно кино BeoVision 4-103 на Bang & Olufsen. До всичко това може да се стигне със собствен асансьор.

2. Апартамент Empathy - хотел The Palms - 100 000 долара

Срещу тези пари ще получите място с две спални, масажни маси, конзолно джакузи, от което се открива гледка към ивицата на Лас Вегас, стая за релаксация със сол и частна обиколка на колекцията от произведения на изкуството и съоръженията на хотела. Пространството включва шест оригинала на Дамиан Хърст и мебели по поръчка, с  негови мотиви. 

1. Lover's Deep - луксозен хотел с подводница - 150 000 долара

На цена от 150 000 долара на нощ, Lover's Deep Luxury Submarine Hotel е най-скъпият хотел в света.

Намира се в Санта Лусия и може да се придвижва из Карибско море според изискванията на гостите си. Ще получите 5-звездно настаняване под вълните, което включва личен капитан, личен готвач и камериер, трансфер със скоростна лодка до и от подводницата, както и някои допълнителни опции, като трансфер с хеликоптер, кацане на плажа и закуски с шампанско.

Имате възможност да промените пътуването според собствените си предпочитания, така че ако предпочитате определено място пред друго, капитанът ще изпълни вашите заповеди.

Така че ако можете да си го позволите - просто се насладете! Или пък помечтайте!