Година, след като беше ударен от Уил Смит на сцената на "Оскарите", Крис Рок изпълни първия си стендъп, съобщи АП. Шоуто "Крис Рок: Избрано възмущение" („Chris Rock: Selective Outrage”) беше предавано на живо по Нетфликс от театъра "Хиподрум" в Балтимор.

Комикът се похвали, че е приел удара, "сякаш е боксьорът Мани Пакиао".

Стендъпът на 58-годишния Крис Рок е знаков и заради навлизането на Нетфликс в стрийминга на живо. В същото време шоуто беше и своеобразен "контраудар" след скандала на миналогодишните "Оскари". Всеки, който казва, че думите ни нараняват, просто не е бил удрян в лицето, каза Крис Рок по време на шоуто.

Стендъпът на комика беше насочен към поредица актуални теми като цените, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, семейство Кардашиян, абортите, нахлуването в Капитолия и "най-тежката зависимост на Америка: нуждата от внимание", пише БТА.

Преди искахме любов, а сега – единствено харесвания, каза Крис Рок.

Снимка: Getty Images

На миналогодишната церемония по връчване на наградите "Оскар" той се пошегува с бръснатата глава на съпругата на Уил Смит – Джейда, която е резултат от заболяването алопеция, причиняващо косопад.

Уил Смит се засмя от мястото си, но след това излезе на сцената и удари Крис Рок по лицето. "Дръж името на жена ми далеч от ш*баната си уста“, изкрещя Смит на сцената, а два дни по-късно се извини за постъпката си, като нарече насилието "непростимо и разрушително".