В разгара на наградния сезон, кулминация на който са наградите на американската киноакадемия, стана ясно, че за втора поредна година на "Оскар"-ите ще бъде сервирано розовото шампанско "Фльор дьо Миравал" на холивудската звезда Брат Пит, съобщи сайтът "Дринк бизнес".

Изисканото питие пое "щафетата" от предшественика си "Пайпър-Хайдсик" миналата година, ставайки първото пенливо вино на знаменитост, сервирано на престижното събитие, припомня БТА.

Тази година американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще раздаде своите награди за 95-и път. Церемонията ще бъде на 12 март (рано сутринта на 13 март българско време) в театър "Долби" в Лос Анджелис.

Шампанското розе на Брад Пит ще бъде сервирано по време на церемонията по награждаването, на Бала на губернатора – официалното афтърпарти, както и на други събития в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон, свързани с "Оскар"-ите.

"Фльор дьо Миравал" е плод на сътрудничеството между актьора и продуцент Пит, който притежава "Шато Миравал" във Франция, и две лозаро-винарски фамилии – Перен и Петерс.

След пет години работа "Фльор дьо Миравал" се появи на пазара през 2020 г., като беше обявено за единственото шампанско, посветено изключително на розето.

През 2008 г. Брад Пит закупи заедно с бившата си съпруга Анджелина Джоли френската компания "Шато Миравал", състояща се от имение и лозе в Южна Франция.

През 2020 г. Брад Пит спечели първия си актьорски "Оскар" за ролята на очарователния каскадьор Клиф Бут в "Имало едно време в Холивуд" - любовното писмо на режисьора Куентин Тарантино към Меката на киното от 60-те години на миналия век.

Тази година филмът "Вавилон" с участието на Брат Пит и Марго Роби има три номинации за "Оскар", но те не са в актьорските категории.