Хавиер Бардем позира за снимките за The Gentleman's Journal, а в придружаващото го интервю разказва как двамата с Пенелопе Крус са се срещнали за първи път, преди да започнат своя романс, когато се събират отново 17 години по-късно.

Фотосесията за интервюто и корицата я прави не кой да е, а съпругата му с гореща кръв в дома им в Мадрид, с която се е снимал заедно в повече от половин дузина филми.

Историята им започва още през 1992 г. Тогава двамата испански актьори се запознават на снимачната площадка на романтичната комедия „Jamón Jamón“

„Тя беше на 17 години, а аз на 22. Това беше нейният първи филм, един от моите първи филми. Голям филм“, спомня си Бардем.

Снимка: Getty Images

Хавиер и Пенелопе се срещат на пробите за костюми. Там, в гардеробната, погледите им се преплитат и нещо се случва – и двамата усещат химия, но без да знаят я оставят за по-късно.

 

„Но по онова време имахме различен живот, различни цели и задачи. И все пак нещо съществуваше - енергия, химия, начин да разчитаме един на друг като човешки същества. И това се запази толкова дълго, въпреки че не се виждахме и не си говорехме в продължение на много години“, разказва Бардем.

По времето, когато двойката се събира отново, двамата актьори вече са излезли извън пределите на испанското кино и са се превърнали в световни звезди.

През 2007 г. те отново са заедно на снимачната площадка. Този път филмът е на Уди Алън „Вики Кристина Барселона“, който носи на Пенелопе Крус Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

„Осъзнахме, че чувството е все още живо. Много живо. За наша изненада“ добавя Хавиер.

„Но се случи така, че и двамата бяхме свободни в този момент, така че естествено се случи това, което трябваше да се случи - двама души се свързаха отново, защото имаха много общи неща, много повече, отколкото очакваха“ - споделя Хавиер.

„Но също така споделихме, че сме се срещнали и познавали преди целия шум, преди успеха и преди някой да ни види с други очи заради това, което сме сега, в което сме се превърнали. Преди успеха и преди някой да ни види с други очи заради това, което сме сега, в което сме се превърнали. А това е важна основа - да разчиташ на някого, защото го познаваш истински и той те познава истински. Ти виждаш мен, аз виждам теб. Това е важно“, разказва актьорът.

17 години по-късно двамата испански актьори имат две деца – син Лео и дъщеря Луна.

Бардем нарича семейството си свое „племе“, но актьорът не е толкова сигурен какъв баща е той.

„Знам по-скоро какъв баща не искам да бъда“, казва той, “а това е този, който стои навсякъде над децата си, казва им какво да правят, как да го правят и им оказва натиск, от който те не се нуждаят. Не искам да имам очаквания за това, което искам да станат, само заради собственото си благо или собствената си награда“, обяснява Хавиер.

Когато става дума за работа, се оказва, че за актьора е по-лесно да работи на английски.

„Не съм толкова срамежлив, когато работя на английски, колкото на испански, защото в собствения ти език думите имат толкова голяма тежест. Спомените и преживяванията, които имаш с тези думи, както и образите, до които те отвеждат“, признава испанецът.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK