Актьорът Хавиер Бардем сподели в дълбоко откровено интервю пред WIRED как се е справил с травмите от раздялата на родителите му, когато е бил малко момче.

54-годишният носител на "Оскар" за ролята си във филма "Няма място за старите кучета" е син на актрисата Пилар Бардем и Хосе Карлос Енсинас Дусинагу.

Според спомените на Пилар бащата на Бардем имал "жестока природа" и веднъж стрелял по входната им врата, преди да се разделят малко след раждането на Хавиер.

Бардем разказва пред изданието как се е справил с раздялата на родителите си: "Гледах "Извънземното" 24 пъти без прекъсване. Родителите ми се разделиха, когато бях малък. Баща ми почти отсъстваше. В някои отношения се чувствах като изоставено дете. Освен любовта на майка ми и любовта на брат ми и сестра ми усещах, че има част от мен, която вече не се обгрижва".

"Мисля, че когато видях този филм, бях на 14 години. Свързах се толкова дълбоко с Елиът и с Извънземното, защото той също е изоставен. Там има две изоставени души, които се опитват да намерят любов, за да се задържат заедно, да принадлежат към семейство", допълва актьорът.

Снимка: Getty Images

"И същевременно - колко е трудно при любовта да се сбогуваш с другия, да го направиш за доброто на другия, разбирате ли... Плача всеки път, когато гледам този филм. Плача толкова, че децата ми понякога пускат филма, а аз казвам: "Не, не искам да го гледам", споделя той.

Във филма "Извънземното" се разказва за Елиът - самотно момче, което се сприятелява с извънземно същество, изоставено на Земята. Елиът и неговите брат и сестра помагат на извънземното да се върне у дома, като в същото време се опитват да го скрият от майка си и правителството. Критиците го възхваляват като неостаряваща история за приятелството.

След раздялата на родителите му майката на Хавиер отглежда него и по-големите му братя и сестри, Карлос и Моника, а баща му умира от левкемия през 1995 г.

Хавиер Бардем, който има две деца от 49-годишната си съпруга Пенелопе Крус, допълва пред списанието, че се възхищава на Тимъти Шаламе, Зендая, Флорънс Пю и Остин Бътлър за тяхната "красива енергия", докато снимат заедно предстоящия "Дюн": Част втора".