Пенелопе Крус е звездата от корицата на новия брой на американския Elle. Испанската актриса участва във фотосесия на Зоуи Гросман, появявайки се на страниците на списание в кадри, внимателно подбрани от стилиста Алекс Уайт.

Актрисата разказа и за връзката си със съпруга си, актьора Хавиер Бардем, и отглеждането на две деца от него - 12-годишния син Лео и 10-годишната дъщеря Луна.

Според Пенелопе тя е искала да стане майка още като малко момиче - още тогава е знаела, че майчинството ще стане нейното основно призвание в живота.

Сега Круз се опитва да защити децата от влиянието на интернет върху тях - Луна и Лео не само нямат акаунти в социалните мрежи, но и телефони.

"Когато умът ви е все още в етап на формиране, е толкова лесно да се поддадете на манипулация. Кой ще плати за това? Не нашето поколение, което се научи да използва BlackBerry на 25 години. Това е жесток експеримент върху децата, върху непълнолетните“, обясни позицията си Пенелопе.

Но кой се нуждае от TikTok, когато Хавиер Бардем живее в дома ви? „Той пее, той е страхотен танцьор. Може да направи страхотна имитация на Мик Джагър или да имитира разговор между Ал Пачино и Робърт де Ниро. Това е невероятно“, не крие възхищението си тя.

В същото време Пенелопе не отрича, че в бъдеще децата й могат да изберат професия, която предполага публичност: „Те ще решават“.

Самата актриса доста рано осъзна, че славата има както плюсове, така и минуси. Тя си спомни как малко след излизането на първите филми с нейно участие тя се возила в кола с баща си и някакъв човек й извикал от минаваща кола: „Обичам те!“.

Буквално пет минути по-късно друг човек извикал: "Майната ти!".

„Погледнахме се баща ми и не си казахме нищо. В този момент сякаш видяхме анотация на славата. Цялата тази любов и целия този гняв, дори не знам което е по-опасно", казва Круз.

Актрисата сподели и своите мисли за остаряването.

Тя каза, че хората започнали да я питат за възрастта й, преди да навърши 30 години, така че сега това вече не я притеснява.

"Тогава бях по-притеснена. Сега, когато още малко ще навърша 50, в това поне има смисъл. Това, разбира се, е важен етап и е прекрасно, наистина искам да отпразнувам тази дата в компанията на приятели. Да празнувам, че съм жива, здрава, това вече е повод за купон, но когато бях на 25, ми задаваха такива безумни въпроси, няма да повярвате, и поради липса на други оръжия, отговарях с мълчание. Все още правя това. Когато на червения килим ми крещят: „Обърни се с гръб!", винаги се правя, че не чувам", казва Пенелопе Крус.