Пенелопе Крус разкри, че е прочела любовните писма на Енцо Ферари, за да разбере по-добре брака му, преди да изиграе съпругата му Лаура в новия биографичен филм за Ферари.

49-годишната актриса изпълнява главните роли заедно с Адам Драйвър във филма "Ferrari", който разказва за възхода на шефа на спортните автомобили, и разкри, че е разбрала по-добре връзката на Енцо със съпругата му Лаура Ферари, като е прочела личните им писма, предадени ѝ от лекар, когото двамата са познавали.

Тя добави, че чувства "голяма отговорност" да изиграе Лаура във филма, съобщи "Контактмюзик". В лентата е показана и любовницата на Ферари - Лина ЛАрди - чиято роля се изпълнява от Шайлин Уудли.

Снимка: Getty Images

Филмът е режисиран от Майкъл Ман, който е приятел със сина на Енцо - Пиеро Ферари, повече от две десетилетия и режисьорът сподели, че е провел много разговори с приятеля си за семейния живот на Енцо.

Ман добави: "Имаше всякакви разговори. Каква е била майка му? Готвеше ли майка му? Тази къща в провинцията е била единственото място, в което Енцо си почивал, в която се отпускал и ставал непринуден. Никъде другаде той не е бил непринуден или неформален. Баща му никога не е правил кафе, през целия си живот не се е бръснал - винаги е ходил на бръснарница, а бръснарницата, която снимаме, се управлява от сина на бръснаря на Енцо. Нищо не се е променило.

Филмът се очаква по кината в България от 5 януари 2024 г.