Спомняте ли си как "Нетфликс" обвиняваше потребителите си за финансовите си затруднения заради споделянето на пароли? Е, най-голямата стрийминг платформа в света сега дава бюджет от 130 до 150 млн. долара за романтична комедия. Понастоящем романтичната комедия е известна само като "Paris Paramount", а в нея ще влязат имена като Скарлет Йохансон и Пенелопе Крус.

Според „Холивуд Рипортър“ Нанси Майерс - която е в режисьорска пауза от 2015 г. насам, когато излезе "Стажантът" - ще застане начело на филма. Наред със Скарлет Йохансон и Пенелопе Крус, други звезди, които вероятни ще бъдат част от филма, са Оуен Уилсън и Майкъл Фасбендър.

В случай че си мислите, че завишеният бюджет е знак за някакъв научно-фантастичен обрат, помислете отново. Историята не само звучи твърдо поставена в реалния свят, но има и елементи на автобиография.

Снимка: Getty Images

Ролята, която Скарлет Йохансон ще изиграе, е на сценарист-режисьорка, която се влюбва в продуцент, разделя се с него, но по-късно трябва да намери начин да работи с него по високобюджетен филм. „Холивуд Рипортър“ отбелязва, че тази история отразява собствения живот на Майерс, тъй като тя се омъжва за продуцента Чарлз Шиърър, с когото прави редица успешни филми, включително "Private Benjamin" от 1980 г., който донася на нея и Шиърър номинация за "Оскар" за сценарий.

Ако информацията за бюджет от 130 до 150 млн. долара се окаже точна, това ще превърне филма в най-скъпата романтична комедия, излизала някога в Холивуд. Независимо дали в главната роля ще е Скарлет Йохансон или Пенелопе Крус, нито една от тях няма да пострада от ниско заплащане, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

За да разгледаме тези цифри в перспектива, ще погледнем към "Дюн" на Дени Вилньов, епичен научнофантастичен филм, изпълнен със зашеметяващи ефекти и заснет в три различни държави на два отделни континента. В него участват Оскар Айзък, Дейв Баутиста, Джейсън Момоа, Тимъти Шаламе, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Зендая, Ребека Фъргюсън и Стелан Скарсгард. Бюджетът на продукцията беше 165 млн. долара срещу 130-150 млн. долара за романтична комедия, чиито най-големи изисквания към визуалните ефекти вероятно ще бъдат свързани със скриването на татуировки в секс сцените.

За да бъдем честни, посочването на висока цена за филм не е нещо ново за Нанси Майерс и тя има склонност да възвръща парите, които студията харчат. Започвайки от далечната 2000 г., филмите на Мейърс "Какво искат жените", "Ваканцията" и "Не е лесно" имат бюджети между 70 и 85 млн. долара. 

Вижте повече за Пенелопе Крус в следващото видео: