Джон Траволта за пореден път сподели спомени за незабравимия си танц с принцеса Даяна на държавен прием в Белия дом през 1985 г., когато негови обитатели са Роналд и Нанси Рейгън.

67-годишният актьор призна пред мексиканското издание на списание Esquire, че не е бил подготвен да танцува с принцесата на Уелс.

„Представете си ситуацията. Прием в Белия дом. Полунощ е. Дансингът е истинска мечта. Да танцувам с Даяна бе по-лесната част. По-трудното бе да се приближа и да я поздравя, спазвайки протокола, и да бъда достатъчно уверен, когато я каня на танц. Тя се усмихна по нейния завладяващ начин и следващите 15 минути бяха като в приказка. Ще ги помня вечно“ – разказва звездата от „Треска в събота вечер“.

Двамата танцуват на хита именно от този филм – „You Should be Dancing”.

Преди години в интервю за холандска телевизия Джон Траволта бе споделил, че Нанси Рейгън е била инициатор на танца. Първата дама на САЩ му е подсказала, че Даяна иска да танцува с него.

По-късно Лейди Даяна ще сподели, че танцът е бил кулминацията на нейния престой в САЩ.

През 2016 г. Траволта споделя в предаването „Good Morning America“, че ако може да пренесе нещо от 80-те в настоящето, то това ще е танцът с Даяна.

„Това може би е най-добрият ми момент от 80-те“ – признава актьорът, чиято кариера в този период е в застой. Връщането му на голямата сцена е през 1994 г., когато Тарантино го кани за участие в култовия филм "Криминале". За ролята си Траволта получава втората си номинация за "Оскар". Първата е за "Треска в събота вечер" (1977).