Полицията в американския щат Мичиган съобщава за трагичен инцидент, при който баща успява да спаси дъщерите си (8 и 10 години), но самият той загива.

По неясни засега причини колата на 52-годишния Джон Даулър от Отсиго, Минесота, е паднала в езерото Макатава, Мичиган. Двете деца успяват да излязат през задната врата на хечбека, да доплуват до брега и да потърсят помощ, но баща им се удавя.

Според полицията задната врата на колата няма дръжка от вътрешната страна и по всичко личи, че тя е била отворена от бащата. Двете деца са били за кратко в болница заради премръзването, но вече са си у дома.

Полицията смята, че бащата не е познавал пътя и пада в езерото заради несъобразена скорост. Семейството се е прибирало у дома след гостуване на приятели. Децата не знаят причината за инцидента, защото са били заспали и се събуждат при падането във водата. 

Те не успяват веднага да намерят хора в района, защото къщите там са обитаеми само през лятото. Двете момичета прекарват нощта в затворена веранда при температура около нула градуса. Успяват да намерят помощ едва на сутринта.

Приятелка на майката на двете деца набира средства за семейството в платформата GoFundMe.

„Молбата ми е да съберем пари за погребението на Джон. Нека помогнем на двете момичета да преодолеят най-тежкия момент в живота си“ – четем в съобщението.

За щастие, поставената цел от 15 000 долара вече е почти постигната. При написването на този материал във фонда бяха събрани 12 900 долара.