Когато Джаки Дубрович спечели олимпийското злато заедно със своите съотборнички по фехтовка от САЩ, с нея беше готов да празнува още един човек, нейният годеник и треньор – Брайън Канешиге.

Златната медалистка Джаки готви сватба след Олимпиадата в Париж, не с кого да е, а с треньора си Брайън.

„Той е единственият човек, който знае през какво съм преминала и е бил плътно до мен, е той“, откровена е тя пред People.

„Това са много специални моменти за мен и вярвам, че един ден ще разказваме заедно на децата и внуците си“, добавя състезателката.

Любовта между златната медалистка Дубрович и треньорът й

 

Двамата с Канешиге са сгодени от 2019 г., а сега, след като олимпийската ѝ мечта е постигната, тя споделя, че е готова за създаване на голямо семейство.

Състезателката и треньорът й започват да планират сватбата си веднага след края на Летните олимпийски игри през август.

„Това е приоритет номер едно, веднага щом кацна у дома“, казва Дубрович.

„Сгодени сме от твърде много време“, с усмивка разкрива спортистката.

Част от отбора на годеника й са Лий Кийфър, Лорън Скръгс и Майа Вайнтрауб, които спечелиха златния медал в парижкия Гран Пале, като победиха Италия с 45:39.

Победата им отбеляза първия медал, който жените на САЩ печелят в това състезание от 16 години насам. Това е и първият в историята на Америка златен медал за отборно състезание по фехтовка за жени.

„Това е наистина красив спорт и имам чувството, че много хора чуват за него за първи път по време на Олимпийските игри“, казва Дубрович.

Състезателката се надява че успехът на женския отбор ще накара повече хора да заобичат и да следят спортната дисциплина фехтовка.