На 18 септември ни очаква пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби на 25º47`, в съвпад с Нептун, който е управител на този астрологичен знак.

Това уникално астрологично явление представлява покана да се предадем на истината, да се присъединим към потока на живота и да се освободим от илюзиите, които ни задържат.

Затъмнението е от особено значение за хората, които имат рождени разположения около 25º в променливите знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

За тях това е възможност да се откажат от старите навици, да направят място за нови начинания и да тръгнат по правилния път. Това е време за осъзнаване, при което да се остави ненужното и да се направи място за нови перспективи.

СЕЗОН НА ЗАТЪМНЕНИЯТА: ПОРТАЛ НА ПРОМЯНАТА

Сезонът на затъмненията, който се случва два пъти годишно, е момент на интензивни, неочаквани промени и е изпълнен с трансформации.

Това е времето, когато нашите вътрешни и външни светове претърпяват революция, натискът и дискомфортът се увеличават и ние сме подтикнати към развитие. Този период ни насърчава да се освободим от това, което вече не ни служи, да приемем нови възможности и да постигнем по-високо ниво на осъзнатост. Настоящото лунно затъмнение в Риби е първото от този сезон и първото в този знак от 2017 г. насам. Съвпадът му с Нептун допълнително подчертава силата му и засилва темите на състраданието, интуицията и духовното пробуждане.

Затъмненията се случват, когато Слънцето и Луната се съединят или противопоставят в близост до лунните възли. Когато тези възли се активират от затъмненията, врати в живота ни се отварят и затварят по изненадващ начин. Хората влизат и излизат от живота ни, възможности се появяват от нищото, а ненужното приключва.

ЛУННИ ЗАТЪМНЕНИЯ: ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА ЦИКЛИ