Първата голяма кралска сватба за годината вече е факт. На пищна церемония принцеса Иман от Йордания се омъжи за Джамил Александър Термиотис. 26-годишната дъщеря на кралица Рания и крал Абдула II от Йордания каза своето „Да“ на 28-годишния финансист в неделя, 12 март.


Младата принцеса бе заведена до олтара от своя по-голям брат, принц Хюсеин, който написа в Инстаграм “Благодарен съм за всички специални моменти, които споделихме и съм щастлив да видя как се омъжваш. Скъпи Иман и Джамил, пожелавам ви живот, изпълнен с благословия и щастие заедно.“


За своя специален ден Иман бе избрала страхотен изчистен модел сватбена рокля на Диор с дантелени маншети, които кореспондираха по прекрасен начин на деколтето на тоалета. Аксесоарите включваха, разбира се, диамантена тиара, която е била на нейната баба принцеса Муна Ал Хюсеин, майка на крал Абдула, както и дълъг воал, който бе обсипан с цветя. Младоженецът от своя страна беше облечен с костюм от три части и вратовръзка.
Любопитен детайл от тържеството бе и огромната 7-етажна торта.

Първите пожелания и официални снимки от сватбения ден бяха споделени от майката на булката – небезизвестната кралица Рания. „Иман, моля се този нов епизод в твоя живот да ти донесе толкова радост, любов и смях, колкото ти си ни поднасяла през годините. Поздравления за булката и младоженеца“, написа 52-годишната кралица в Инстаграм. Текстът бе придружен от фотоси от приказната кралска сватба.

Макар всички погледи да бяха насочени към булката, Рания, чийто модни изяви винаги са следени изкъсо от пресата, също направи голямо впечатление с избора си на тоалет. Майката на младоженката също се бе спряла на Диор. Моделът е дълъг и разкроен, с плисета, както по дължината, така и на ръкавите, а цветът – празнично шампанско.

Празненството се случва само седмица, след като кралският двор съобщи публично датата на сватбата., споделяйки официална снимка на годежа на младата двойка, който пък от своя страна беше оповестен през юли 2022 г.


По-рано през седмицата кралица Рания ни направи съпричастни с подготовката за сватбата, която включва и т.нар. хена парти.

2023 година се оказва специална за кралското семейство в Йордания, защото и братът на Иман, принц Хюсейн е сгоден и ще се ожени на 1 юни.