Докато повечето холивудски актьори осъдиха нападението над Капитолия, едно от най-известните имена в екшън киното се появи сред тълпата протестиращи в подкрепа на Доналд Тръмп. Поддръжник на настоящия американски президент качи снимка, на която е до човек, абсолютно копие на звездата от „Уокър, тексаският рейнджър“. На снимката дори има надпис „Чък Норис“.

Почитатели на Норис, които не искат да повярват, че любимецът им е участвал в събитията, определяни като терористично нападение, веднага забелязаха разминавания между мнимия Норис и истинския актьор:

„Нямам съмнение, че Чък Норис е MAGA (Make America Great Again – мото на предизборната кампания на Доналд Тръмп и на почитателите му), но този тип не е той. Много добър двойник, но твърде млад.“

Снимка: Getty Images

Други наблюдателни потребители на социалните мрежи посочиха, че 80-годишният Чък Норис има сини очи, докато човекът на снимката по-скоро е с кафяви.

Хората имат основание да подозират, че Чък Норис може да подкрепя протестите, защото актьорът е дългогодишен привърженик на Републиканската партия, която издигна Тръмп. Той е споделял и съмнения за достоверността на изборните резултати, което се превърна в основната причина за безредиците в САЩ.

Представител на Чък Норис, цитиран вестник „USA TODAY“, отхвърли твърденията, че това е Норис и посочи, че е двойник, но истинският Чък е много по-хубав. Самият Тексаски рейнджър също се включи в дискусията и отрече да е бил на протестите:

„Наскоро научих, че е имало двойник на Чък Норис на бунтовете в столицата. Не съм аз и изобщо не съм бил там. В нашето общество няма място за насилие от какъвто и да било род. Аз сега и завинаги подкрепям законът и редът“.

Явно не е верен вицът, че Чък Норис ползва дубльори само за сцените, в които трябва да плаче.

Чък Норис не е единствената известна личност, която неправилно беше разпозната на протестите. Британският изпълнител Джей Кей, основател на групата "Джамирокуай", бе принуден да направи изявление в социалните мрежи, след като мнозина предположиха, че той е бил в тълпата, щурмувала Капитолия на 6 януари.