Вокалистът на „Savage Garden“ Дарън Хейс е подал молба за развод със съпруга си след 17 години брак - британският сценарист Ричард Кълън, съобщава „Контактмюзик“.

51-годишната музикална звезда се е позовал на непреодолими различия, като е подал документите за развод в съд в Лос Анджелис, Калифорния.

Дарън и 53-годишният британски сценарист Ричард Кълън се сгодиха на частна брачна церемония в Лондон през 2005 г., а по-малко от година по-късно двойката сключи официално гражданско партньорство - също в британската столица.

Снимка: Getty Images

През юли 2013 г. бившата двойка сключи брак в САЩ, след като подаде заявление за издаване на разрешително за брак в Калифорния, в подкрепа на участниците в кампанията за еднополовите бракове.

През май Дарън потвърди, че двамата с Ричард са поели по различни пътища, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Той написа в Инстаграм: "Аз съм отворена книга, когато става въпрос за моята музика и текстове, но съм изключително потаен, когато става въпрос за моя дом и семеен живот. Въпреки предизвикателството да запазя най-свещените и скъпи части от живота си само за себе си, почувствах нуждата да бъда честен пред тези, които винаги са се интересували от вътрешния ми свят, за това какво се случва в личния ми живот през последните две години".

"След 17 години брак с най-добрия човек, когото някога съм срещал, Ричард и аз решихме да приемем, че нашият съюз силно и красиво си е отишъл. В чест на това осъзнаване ние се разделихме по-рано тази година и се подкрепяме взаимно емоционално по време на тази огромна промяна в живота ни. Не, няма скандал, за който да съобщаваме, няма изневяра, виновни или трета страна. Това е просто животът. Ние се обожаваме един друг и винаги ще се обожаваме", споделя той.

Снимка: Getty Images

"Гледаме на брака си като на най-голямото ни сътрудничество. Никой никога не може да ни отнеме това, което сме постигнали заедно. Все още сме най-добри приятели. Винаги ще бъдем. Освен това - имаме един много сладък и нуждаещ се от грижи лабрадор, за който трябва да се грижим - и радостта от това, с което се занимаваме. Благодаря ви, че винаги сте подкрепяли нашия съюз - и че сте били толкова внимателни с това деликатно нещо, което създадохме. С любов Дарън (и Ричард)", казва още музикантът.