Синди Крауфорд се появи на корицата на списание Haute Living и говори в интервю пред изданието за справянето със стреса, кризата на средната възраст и как пътуването с дъщеря й на фестивала „Бърнинг мен” (Burning Man) й е помогнало да се чувства свободна. 

56-годишният супермодел разкри, че е потърсила помощ от специалист, който й помогнал да се справи със стреса.

"Започнах да работя със специалист тази година. И едно от нещата, които обсъждаме с него, е времето. Например, говорим за моменти, когато се чувствам притеснена от липса на време", споделя тя.

Крауфорд призна, че денят й винаги е много стриктно планиран: „Да приемем, че приключвам тренировката си в 9:30 ч. и първото обаждане за деня е в 10 ч., така че имам половин час, за да се изкъпя и да се приготвя. Но например съпругът ми иска да говори с мен, аз поглеждам часовника и казвам, че имам три минути, а той се дразни и аз се чувствам стресирана от осъзнаването, че сега няма да имам време за грим".

Синди Крауфорд отбеляза, че никога не й е хрумвало да пренасрочва срещата, тъй като се е опитвала да бъде ефективна. Въпреки това тя намира време за себе си. Когато децата били малки, тя се опитвала да се събуди първа, защото тогава „никой няма нужда от нея“.

Крофърд каза, че се е чувствала свободна на фестивала „Бърнинг мен”, където бе поканена в последния момент заедно с дъщеря си Кая Гербер.

"Можех да правя всичко в продължение на 48 часа. И това се оказа наистина невероятно изживяване", каза супермоделката. Тя нарече фестивала "перфектното място да откриеш истинското си аз" въпреки факта, че е "прашен и мръсен". Според нея фестивалът е "просто луд и те прави наистина свободен".

Синди Крауфорд казва, че в обикновения живот всички хора играят роли – на майки, съпруги и много други. Според нея лесно е да се увлечеш в тези роли и да спреш да осъзнаваш кой си всъщност. "Кой съм аз? Не знам. Може би имам криза на средната възраст", сподели Крауфорд.

"Не разбирах това преди, но сега чувствам, че го разбирам. Когато сте извън зоната си на комфорт, нямате друг избор, освен да намерите себе си", обобщава супермоделката.

Снимка: Getty Images

Тя признава, че когато се прибрала след фестивала, се почувствала различна, по-весела и безгрижна, пише още БГНЕС.

Вижте повече за фестивала „Бърнинг мен” в следващото видео: