Крал Чарлз III, който днес празнува 75-ия си рожден ден, не покани принц Хари на празника. Но се знае, че той ще получи поздрав за рождения си ден чрез трансатлантическо телефонно обаждане от по-малкия си син, пише Би Би Си.

Снимка: Getty Images

В ангажиментите за рождения ден на краля се набляга по-скоро на обществената служба, отколкото на бляскави партита, въпреки че се очаква да има частна вечеря за близки роднини и приятели.

Снимка: Getty Images

Принц Хари няма да присъства, но добре осведомени източници твърдят, че живеещият в САЩ херцог на Съсекс ще се обади по телефона на баща си за рождения ден.

Снимка: Getty Images

Плановете за телефонно съобщение може да се разглеждат като маслинова клонка, след като се твърди, че не е имало контакт с принц Хари относно плановете за рождения ден.

Снимка: Getty Images

Централно място в публичната част на рождения ден на краля ще заеме официалният старт на проекта "Храна за коронацията".

Той има за цел да се справи с двойния проблем - нарастващия брой хора, които не могат да си позволят храна, докато милиони тонове излишна храна се изхвърлят, пише още БТА.