Ще се готви, та пушек ще се вдига! На 20 юли по време на Узана Поляна фест двама кулинарни гиганти ще кръстосат черпаци. Шеф Кустев, от MasterChef, и колоритната баба Дешка, която забавляваше участници и зрители във "Фермата" 9 , ще зарадват посетителите на фестивала с вкусни ястия.
 
Динамична, шефска и емоционална кулинарна демонстрация! Дали ще е от гозите им, или от духовитостта на двамата гост шефове - само времето ще покаже. 
 
Датата е 20 юли, а часът - 15 ч. Двамата ще бъдат рамо до рамо оборудвани с една печка, шепа билки, ограничено количество продукти и цяла тенджера със съвети и добро настроение. Деветото издание на фестивала предстои на 19 - 21 юли 2024 г.

Участието на баба Дешка в "кой да знае" вижте във видеото. 
„Най-цапнатата в устата баба, която може да ни смае с пикантни мезета и пикантни лафове, както и жената, с която времето винаги е хубаво“ – така водещият Сашо Кадиев представи двете участнички в сряда вечерта.
 
Припомняме, че двамата не се срещат пред печката за първи път. Те готвиха заедно в Разлог пред ученици от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии "Никола Стойчев" през 2023.

Снимка: Личен архив
„С баба Дешка се познаваме от предишните сезони на „Фермата“. Тя ме покани в нейния край, за да вдъхновим и дадем увереност на учениците от местната ПГ по туризъм и хранителни технологии. Идеята бе да направя модерна версия на класически български ястия. Децата много се зарадваха на този курс, а и баба Дешка е много забавна и готина“ – сподели шеф Кустев пред LadyZone.bg.