Актрисата Руни Мара, която през септември миналата година роди дете от актьора Хоакин Финикс, публикува отворено писмо по случай Деня на майката, който в САЩ и някои други страни се отбелязва през втората неделя на май. В писмото си тя говори за майките не само при хората, но в цялото животинско царство.

„Като нова майка, Денят на майката придоби ново значение за мен тази година“, написа тя. „Отглеждането на малкия Ривър изпълни сърцето ми с надежда и решителност да работя за създаването на един по-добър свят. Имам късмет да се грижа за сина си както природата е предвидила и ми се иска всички майки в животинското царство да могат да изпитат тази връзка с малките си, без да бъдат експлоатирани от хората.“

Снимка: Getty Images

Руни Мара и Хоакин Финикс са известни природозащитници и отдавна призовават за един свят, който да е по-малко зависим от консумацията на месо, за да се спрат жестокостите срещу животни. Актьорът не пропусна да говори по темата и на церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ през 2020 г. когато получи статуетката за най-добра главна роля във филма „Жокера“.

Снимка: Getty Images

В писмото си актрисата напомни, че хората са единственият животински вид, който празнува деня на майката и направи сравнение с други животни, които са принудени да живеят в много тесни пространства и понякога дори смачкват малките си. Руни Мара се надява, че индустрията ще обърне внимание на това и ще последват промени.