Хоакин Финикс и Руни Мара станаха родители в края на септември, но едва сега коментираха за първи път темата.

В емоционално есе за списание „Пийпъл“ родителите обсъждат съдбата на 545 деца мигранти, отделени от родителите си при преминаването на границата между САЩ и Мексико. Отделянето на деца от родителите им се прави с цел ограничаване на мигрантския поток.

46-годишният актьор и 35-годишната му половинка описват мисълта, че могат да бъдат разделени някой ден със собственото си дете като „непоносима“.

Снимка: Getty Images

На снимката: 2-годишно дете от Хондурас плаче, докато граничните власти претърсват майка му. Жената е преминала границата нелегално и ще бъде отведена в мигрантски център, където има голяма вероятност детето й да бъде отнето. Администрацията на президента Доналд Тръмп въведе "нулева толерантност" към мигрантите без документи.

„Като родители не можем да си представим някой да вземе детето ни само за ден, камо ли за няколко години. Тези 545 деца и родителите им обаче са точно в такава ситуация. Наша отговорност е постоянно да питаме защо родителите на тези деца не са издирени“ – пишат актьорите.

Те напомнят, че раздялата ще има доживотни емоционални щети за членовете на тези семейства. „Трябва да се запитаме: Това ли е държавата, която искаме? Това ли са нашите ценности?“ – пита известната двойка.

Новината за раждането на детето на звездната двойка бе съобщена от режисьора Виктор Косаковски при представянето на филма Gunda (с участието на звездата от "Жокера") в Цюрих.

Детето се казва Ривър и е кръстено на покойния брат на Хоакин, починал от свръхдоза през 1993 г.

Руни Мара и Хоакин Финикс се запознават през 2013 г. при снимките на филма “Тя“ (Her). Любовта пламва през 2016 г., когато двамата снимат „Мария Магдалена“ (Mary Magdalene).

През май 2019 г. една от най-потайните холивудски двойки се сгоди.