Принц Хари и съпругата му Меган ще посетят Нигерия през май за игрите "Инвиктус", които британският престолонаследник основа, за да подпомогне рехабилитацията на ранени и болни военнослужещи и ветерани, съобщи нигерийски служител пред "Уошингтън пост".

В изявлението на говорителя на нигерийската отбрана бригаден генерал Тукур Гусау не се казва кога точно херцогът на Съсекс ще пристигне в Африка - място, което той отдавна е обявил за близко до сърцето си, пише още "Пийпъл".

Очаква се Хари да предприеме пътуването след службата в лондонската катедрала "Сейнт Пол" по случай 10-годишнината от игрите.

Сред държавите, които участваха в миналогодишните игри, беше Нигерия, чиято армия води война срещу ислямски екстремисти в североизточната част на страната от 2009 г. насам.

Снимка: Getty Images

Игрите "Инвиктус", създадени от Хари през 2014 г. по модела на игрите "Уориърс" в САЩ, предлагат на ранените ветерани предизвикателството да се състезават в спортни състезания, подобни на параолимпийските игри.

Хари е служил в Афганистан като стрелец-втори пилот на хеликоптер "Апачи" през 2012-2013 г. и се е застъпвал за ветерани, които се нуждаят от помощ, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Посещението му в Нигерия ще включва културни дейности и ще "затвърди силната позиция на Нигерия на игрите и възможността да бъде домакин на събитието през следващите години", заяви Гусау. 

Припомняме, че британският принц Хари, син на монарха Чарлз Трети и пети в линията на наследяване на британския престол, официално потвърди, че вече е жител на САЩ. С декларацията за постоянно пребиваващ в САЩ принц Хари се отдалечава още повече от кралското семейство.