Принц Андрю ще трябва да напусне скривалището си в Балморал, ако иска да посети дъщеря си, която е в напреднала бременност в болницата, пише британският "Сън".

33-годишната принцеса Беатрис беше приета в клиника в петък. Смята се, че съпругът й – 38-годишният Едоардо Мапели Моци, също е при нея.

Принц Андрю се крие от известно време в шотландското имение на кралицата от 50 000 акра, докато адвокатите му подготвят за внасяне документите по дело за сексуално насилие срещу него, заведено от Вирджиния Джюфре.

Вероятно сега принц Андрю ще измине 800 км, за да види най-голямата си дъщеря, за която се смята, че е в болница в Лондон.

Източник от Балморал казва: „Принц Андрю очевидно не е искал да напуска имението, докато адвокатите все още се опитват да внесат документите по съдебно дело, но дъщеря му е на първо място и той ще иска да бъде близо до нея."

"Той може да остане в имението и да чака Беатрис да дойде при него, след като тя роди. Но съм сигурен, че той ще иска да отиде при нея", допълва източникът.

Изглежда, че принц Андрю си играе игра на котка и мишка с юридическия екип, работещ за Вирджиния Джюфре, като се премести от дома си в Уиндзор в Балморал, за да им се измъкне от тях.

Адвокатите на Джюфре казаха, че са му предоставили документи в имението му с 30 стаи в Уиндзор Грейт Парк, уведомяващи го за заведеното дело за сексуално посегателство в граждански съд в САЩ.