Принцеса Беатрис сподели малко известен факт за съпруга си Едоардо Мапели Моци, като разкри, че той също като нея е дислексик.

Бременната кралска персона, която очаква първото си дете тази есен, говори пред списание "Хелоу" като патрон на благотворителната организация за дислексия "Хелън Аркел" (Helen Arkell Dyslexia Charity).

Принцеса Беатрис, която е била диагностицирана с дислексия на 7-годишна възраст, разкри, че е започнала да мисли за бъдещето и да се чуди дали собствените й деца ще имат дислексия.

Снимка: Getty Images

"Съпругът ми също е с дислексия, така че ще видим дали ще водим този разговор след няколко месеца с новородено бебе вкъщи, но наистина виждам това като подарък", каза Беатрис пред изданието.

33-годишната Беатрис говори открито за житейския си път с дислексия: "Честно казано, това, което ме вдъхнови да говоря за дислексията, е, че наистина искам да променя фокуса на разбирането около диагнозата", каза тя.

Снимка: Getty Images

"Дори да го наричам диагноза, аз чувствам, че по този начин правя лоша услуга на блясъка на някои от най-фантастичните умове, които имаме", казва Беатрис в интервю за изданието.

"Ако изместим фокуса към нещо, което е положително, нещо, което е въздействащо, наистина можем да помогнем на всички", допълва тя.

Снимка: Getty Images

"Имах голям късмет, че когато за първи път ми казаха, че имам дислексия, нито един човек около мен никога не ме е карал да се чувствам незначителна. Винаги ми говореха да вървя напред, както и за това, което мога да направя. Никога за това, което няма да мога", сподели Беатрис.

"И това е нещо, което е наистина много важно за мен. Намирам за много вдъхновяващо всеки ден да говоря за това. Защото, ако можеш да промениш дори една малка идея в главата на някого, значи си направил нещо страхотно."