На днешния, 8 август, отбелязваме Световния ден на котката. 

Празникът е създаден преди 16 години от Международния фонд за хуманно отношение към животните през 2002 г. Международният ден на котката се празнува също на 17 февруари в голяма част от европейските страни и на 1 март в Русия. 

Представяте ли си свят без котки? И ние не! Защото ще бъде толкова скучно! 

Снимка: iStock

Котката Заппа е хубав пример за интересен живот. Знаете ли, че тя има повече дрехи в гардероба си и повече последователи в Инстаграм, отколкото имат много хора.

Котката Нарния пък е любимият модел на професионалния фотограф на животни Жан-Мишел Лаба. Той постоянно я снима в дома си във Франция. 

Този котарак изглежда така, сякаш някой го е вдигнал под тревога "втора степен" в 2 през нощта без причина.

Не сме фенове на тъжните емоции, като се опитваме да правим живота ви по-щастлив с всичко, което създаваме - но тази котка изглежда толкова тъжна, че може да разплаче всеки човек от умиление.

Британска късокосместа котка, произхождаща от Великобритания, развълнува хиляди в мрежата  със своите кристално сини очи и очарователен поглед. 

Прекомерно рошавата физиономия на този котарак пък е резултат от рядко заболяване, наречено хипертрихоза.
Вижте и един спящт красавец, който не би се събудил и след целувка от принцеса. 
11-месечната котка Хамилтън е почти обикновена, с изключение на белите мустаци, които са напълно натурална част от окраската на козината му.
Сам притежава нещо, което другите котки нямат – черни вежди, които силно изпъкват на бялата му окраска.

Запознайте се и със Спенгълс. Кривогледото животинче става сензация във Фейсбук, след като неговата стопанка му създава собствен профил.

Венера пък буквално има две лица - едното е черно, а другото - керемидено.
Обичате ли котките? С какво ви трогват най-много? 
Споделете ни в коментар във фейсбук.