Докато очаква решението на съдебните заседатели, Джони Деп разпуска като свири пред публика. В неделя той се включи в концерта на музиканта и Джеф Бек, с когото са приятели. След това участва в още два от концертите в турнето му, като третия път сред публиката беше и бившата му приятелка Кейт Мос.

Почитателите на Джони Деп приеха присъствието ѝ на концерта в Роял Албърт Хол като още един знак на подкрепа към Джони Деп. Всъщност Кейт Мос беше един от ключовите свидетели в делото, което Деп заведе срещу бившата си съпруга.

Призоваването на Кейт Мос като свидетел стана възможно след като Амбър Хърд необмислено спомена името ѝ от свидетелското място. Тя оправда един от случаите в които е удряла Джони Деп с история, която е чула и според която актьорът е блъснал Кейт Мос по стълбите, докато са имали връзка през 90-те.

Кейт Мос обаче се свърза със съда от Великобритания и разкри, че Джони Деп не само никога не я е бутал по стълбата, но и никога не е упражнявал каквото и да е насилие върху нея или някой, когото тя познава.

Това може да се окаже изключително важно за изхода от делото, поне ако може да се съди по реакцията на адвоката на Джони Деп, който демонстрира радостта си в момента, в който името на Кейт Мос беше споменато.

 

 

Все още очакваме да разберем, какво ще е решението на съдебните заседатели. Те са общо 7 плюс 4 резервни и трябва да вземат единодушно решение, което може да отнеме и няколко дни.

Докато чакаме, припомнете си най-важното за любопитния съдебен процес: