Когато 30-годишната певица Рита Ора пристигна в България в началото на месеца, плановете ѝ вероятно не са включвали да прекара коледните празници в нашата страна, но по всичко изглежда, че ще ѝ се наложи, след като новият щам на коронавируса затвори границите на Великобритания.

Вестник „Сън“ съобщава, че Рита Ора е избрала именно България за снимките на музикалния си клип, защото е по-малко известна тук и може да се движи свободно, без да я разпознават. Тя има стимул да предпочита да остане незабелязана, тъй като неотдавна предизвика скандал, след като организира парти за рождения си ден в разгара на пандемията и то по време на строги ограничителни мерки, наложени в Лондон.

По тази причина е възможно певицата да няма нищо против да посрещне Коледа и Нова година далеч от дома си, където критиките и недоволството срещу нея остават доста силни. Точно това казва и източник, цитиран от британския таблоид: „Тя не иска да е в Лондон точно сега, затова е планирала почивка в чужбина за празниците и се надява да започне на чисто през януари“.

Полетите от България към Великобритания са спрени до края на януари, така че Рита ще трябва да остане на гости в страната ни или да отпътува към друга дестинация, ако ситуацията не се промени. Междувременно България възобнови полетите от Великобритания към България, но пристигащите от Острова българи ще трябва да останат 10 дена под карантина.