След огромния успех на първото издание на инициативата ГОЛЯМАТА МАСА на Район “Оборище” през юли, тази събота, 21 септември предстои второ събитие на емблематичната ул. “Оборище” в отсечката от ул. “Асен Златаров” до ул. “Васил Априлов”.

Организаторите готвят два пъти по-дълга маса от 120 метра, около която съседите и малките бизнеси от квартала ще споделят храна и празнични емоции с артисти и граждани oт всички възрасти.

Акцент във второто издание на събитието е и голямата маса за деца, а специални гости ще бъдат и чуждестранните съседи — много от посолствата в района на “Оборище”, които са поканени да донесат по нещо от националната си кухня.

Снимка: Imp-Act

 

Второто събитие е част и от Европейската седмица на мобилността и ден преди Международния ден без автомобили, освобождава улицата от коли от 11 до 22 часа, за да създаде повече място за различни активности за хората. Така улица “Оборище” ще се изпълни с тематична декорация и осветление, разнообразни щандове с храна и напитки, програма с творчески работилници, игри за малки и големи, изложби и изпълнения от софийски улични музиканти и гост звезди в музикалната програма.

Снимка: Imp-Act



В програмата участват познати лица, ресторанти и малки бизнеси от бохемския център на София.

Снимка: Imp-Act

През целия ден специално за събитието се планира и ГОЛЯМА МАСА за деца, на която ще се случат разнообразни работилници и занимания за малките граждани.

Снимка: Imp-Act

Около ГОЛЯМАТА МАСА през целия ден ще звучи и музика от любими софийски улични музиканти, пътувайки във времето и пространството през епохи, етноси и континенти. Програмата включва легендите на софийските улици Исус, Бат Сали, Георги Икономов - Стария бохем, Филип Донков, Despi & Rada, Cuba & Veli Acoustic, Dolce banditi musica di Francesca Diagonali, Selector Stazz и още звездни гости – изненада.

Снимка: Imp-Act

Входът за ГОЛЯМАТА МАСА и всички активности в дневната програма е свободен. В платформата на Timеheroes се набират и доброволци, които искат да се включат и подпомогнат организацията на събитието. Организаторите на събитието молят всички посетители да бъдат отговорни и да носят и споделят храна от пресни или трайни продукти.