Звездата от „Карибски пирати“ Орландо Блум сподели непоказвана досега снимка, на която е на 22 години и гърбът му е в шина. Актьорът разказа, че това е резултат от сериозен инцидент, който почти го е оставил парализиран, а е можело и да го убие.

„Това съм аз с шина на гърба около 1998 г., три месеца след като паднах от третия етаж и си счупих гръбнака, като на косъм ми е размина смърт или парализа.“

Орландо Блум за пръв път показва снимка от този период, но и преди е споменавал за инцидента, който почти е отнел живота му. През 2005 г. в интервю за GQ Орландо Блум сподели, че падането е било резултат от безразсъдна постъпка – младият мъж е започнал да се катери по водосточна тръба, за да се опита да достигне до покрива на сградата, но тръбата се е откачила и той е паднал от няколко метра.

Снимка: Getty Images

„До този момент не разбирах напълно живота и смъртта – че не сме неуязвими“, сподели той в интервюто си. „В продължение на четири дни живях с идеята, че може да остана в инвалидна количка до края на живота си. Докато лежах и гледах тавана, осъзнах, че никога преди не съм се заглеждал в него. И се зачудих дали ще трябва да го гледам до края на живота си.“

Лекарите не са били сигурни колко сериозно е увреждането на гръбнака на Блум, но в крайна сметка животът в инвалидна количка му се е разминал.

Снимка: Getty Images

Около две години след падането, започва и издигането на Орландо Блум като актьор. Той получава роля в хитовата поредица „Властелинът на пръстените“ и става световноизвестна звезда. Последният филм излиза през 2003 г., но тогава започва друга хитова поредица филми с участието на Орландо Блум – „Карибски пирати“.