Актрисата Оливия Нютън-Джон почина на 73-годишна възраст, но нейната воля да се бори с рака ще остане пример за много хора.   

През 1992 г. тя успя да пребори рака, но болестта се върна през 2013 г. и след това отново през 2017 г.

"Всеки ден е подарък, никой от нас не знае наистина колко дълго ще живее. Много съм благодарна и смятам да остана тук дълго." - това е само една от оптимистичните й реплики, която актрисата често повтаряла на интервюта.

Снимка: Getty Images

Ето още култови фрази от звездата на "Брилянтин", които ще ви дадат вяра и сила дори в най-големите трудности на живота.

"Ако някой ти каже, че ти остават още 6 месеца живот, много е вероятно да е точно така, защото ще го повярваш. Така че за мен, поне психологически, е по-добре да не знам какво очакват и колко дълго е живял последният човек, който е имал каквото имам аз. Не искам да се настройвам по този начин."

"Научих се да живея с рака. Научих се да живея с него много добре. На този етап вече е невъзможно да се отърва от всяка ракова клетка. Но се чувствам отлично, пия много билки."

"Минаха 41 години от излизането на „Брилянтин“, така че времето ми се стори перфектно. Също така и повечето пари ще отидат за Центъра за борба с рака на гърдата в Мелбърн, който е моята страст, моето наследство. Първоначално мислех просто да подаря дрехите, но после видях колко много неща имам, които са останали от кариерата ми. Осъзнах, че е време да опростя живота си."

"Удоволствията от живота са част от целия процес на лечение."

"Горе главата, бъдете оптимисти. И това ще мине", казва тя за пандемията от COVID-19.

 „Аз съм решила, че ще продължа да живея. Това е въпрос на избор.“

Разгледайте снимките в Галерията. 

Снимка: Getty Images

"Смъртта е част от живота. Kогато си болен от рак, разликата с другите хора е, че имаш по-голяма яснота как ще умреш. Макар че и аз не знам как ще умра – утре някое дърво може да падне върху мен.“

"Не знам колко време ми остава, но трябва да се наслаждавам на живота си, затова, ако искам бисквитка, си взимам, ако искам чай, си правя и ако искам вино, си наливам."

„Щастлива съм, благодарна съм и имам още много неща, заради които да живея. Смятам да продължа!"

Оливия, ти винаги ще живееш в сърцата ни! 

Разгледайте снимките в Галерията.