Катастрофа, при която пиян шогьор уби 15-годишно момче на пешеходна пътека, предизвика бурни реакции в социалните мрежи.

Инцидентът се е случил на кръстовището между ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „Генерал Йосиф В. Гурко“ в София. Впоследствие стана ясно, че шофьорът е бил с 2 промила алкохол в кръвта и е карал със скорост от 80 км/ч.

Заедно с него в колата са били жена и нейното дете.

Излиза, че нямало значение в кой клас се учи Хаджи Димитър и Рада и Шибил - в шести или в осми, нито колко е косинус на остър ъгъл и каква е валентността на хлора.", пише Красимира Хаджииванова.

"Защото накрая, след като минеш с цялото си семейство през всички системи за кандидатстване в ясла, детска градина, училище и занималня, като му обясняваш 10 години как и откъде да пресича, за да му гласуваш доверие и да го пуснеш да ходи самичко до училище, после като инвестираш време, пари и нерви да го пратиш на най-обещаващите курсове и частни уроци, за да бъде прието в Първа английска гимназия, като вземе да влезе, защото две години е учило прилежно, като знаеш, че вече е голямо, самостоятелно, умно и интелигентно дете с потенциал, и ти си позволиш малко да си отдъхнеш след целия този спринт 15 години, и накрая като се качи една пияна свиня в колата си и го убие на най-тясното централно кръстовище в тоя град, разбираш, че всичко това е било безмислено."

"И кво, пак кръстовище с цветя, малоумни репортери задават тъпите си въпроси, близък план на лицето на майката. Три дни по новините, ние вкъщи цъкаме с език, викаме не дай боже. Не дай, ама се случва. Вече всеки ден.", пише Цветелина Цветкова, авторка на книгите за Лейди Гергана.

Какво каза майката на жертвата в деня след инцидента - чуйте тук:

"И не са нужни нови закони, законите са добри.

Нужно е да се спазват, нужен е вътрешен морал във всеки!

Нужна е и непоколебима решителност при прилагане на законите.", пише Никола Рахнев от Гората.бг.

"Самосъзнанието и отговорността коват ли се със закони?", пита лаконично Ани Стоянова.

Тази вечер (4 септември) от 18 ч. на ул. Гурко в София ще се проведе протест под надслов "Да спрем убийствата по пътищата".