Холивудският актьор и двукратен носител на наградата "Златен глобус" Джим Кери възнамерява да сложи край на кариерата си. Той съобщи това в интервю, публикувано днес на страницата в YouTube на новинарския портал Access.

По време на интервю относно излизането на анимационния филм "Соник 2" комикът заяви, че намеренията му да напусне филмовата индустрия са "доста сериозни".

"Това ще зависи от ситуацията. Ако ангелите ми донесат сценарий, написан със златно мастило, за който знам, че трябва да бъде представен на света, тогава може би ще участвам в него", каза актьорът.

"Направих достатъчно. Това е всичко", заяви Джим Кери.

На 17 януари 2022 г. Кери стана на 60 години. На сметката си има около 60 роли в киното, телевизионни филми и сериали, повечето от които комедийни, пише още БГНЕС.

За най-интересни той смята ролите си в трагикомедията "Шоуто на Труман" (1998 г.) и фантастична мелодрама "Блясъкът на чистия ум" (2004 г.), където той участва не в ролята на комик.

Освен двете награди "Златен глобус", актьорът е носител на 11 филмови награди на MTV (което е рекорд за награда) и на френския Орден за изкуство и литература (2010 г.). През 2014 г. Канадската пощенска корпорация издаде пощенска марка с портрета на актьора.