Джим Кери и Рене Зелуегър безспортно са едни от най-големите и разпознаваеми имена в Холивуд. Срещат се, докато снимат „Аз, моя милост и Айрин“ и са гаджета в продължение на година. Връзката им обаче оставя дълбок отпечатък в сърцето на комика и той признава, че Рене е била „любовта на живота му“.

В интервю 58-годишният актьор твърди, че носителката на „Оскар“ Рене Зелуегър била „много специална за него“. Историята на техния романс е разказана и в сатиричния художествен мемоар „Спомени и погрешна информация“, който комикът издаде преди дни.

„Вярно е и тя беше специална, много специална за мен. Мисля, че е очарователна“, заявява Кери в интервю пред Хауърд Стърн. Той говори и за връзката си с певицата Линда Ронстад, която се случва години преди той да стане едно от най-разпознаваемите лица в Холивуд.

„Оценявам хората, които са били в живота ми и това, което са ми дали, затова Ронстад има специално място в книгата...“

„Имаме общи бизнес партньори и няколко общи приятели, така че знаех за него. Преди няколко години го срещнах по време на парти, така че го познавам“, това заявява пред „Гардиън“ за Кери преди години Рене Зелуегър.

Джим и Рене през декември 1999 г.
Снимка: Getty Images

Връзката между Рене и Джим продължава едва година и двамата се разделят през 2000 г. Зелуегър се омъжва за музиканта Кени Чесни 5 години по-късно, но се развежда едва 4 месеца след сватбата. Сред известните й пратньори е бил и Брадли Купър.

Междувременно Кери е женен за Мелиса Уомър от 1987 до 1995 година и за Лорън Холи през 1996 година – брак, продължил по-малко от година. От 2005 до 2010 година се среща с Джени Маккарти.