Двубоят между Григор Димитров и Новак Джокович предизвика огромен интерес сред почитателите на тениса. Билетите за мача на 17.09 в София бяха изкупени само за минути, след като бяха пуснати в продажба. Всички любители на тенис мачовете, които няма да бъдат в зала „Арена София“ в деня на София, могат да гледат надпреварата по bTV Action или онлайн на сайта www.btvsport.bg.

Снимка: Getty Images

Преди големия двубой на 17 септември правим подбор от най-интересното в спортните и лични отношенията между Димитров и Джокович.

Познанството им е изпълнено, както с моменти на професионално уважение, така и с много хумор, който прераства в приятелство извън корта.

Още през 2014 г. на пресконференцията Джокович прекъсва интервюто на Димитров с шеговит коментар, като нарича Григор „най-красивото момче в тура“

А как протича един ден на Григор Димитров - прочетете тук:

Друг, отбелязан от медиите момент, който изгражда отношенията между Джокович и Димитров, е когато Новак побеждава Григор в директен сет на едностранния финал на Парижкия Мастърс през 2023 г. В този момент Димитров видимо беше разстроен. Виждайки приятеля си разплакан, Джокович напусна провеждащото се интервю, за да го подкрепи. Този трогателен момент се разпространи в социалните мрежи, показвайки не само колегиалност, но и човечност, отбелязват от EssentiallySports.

Снимка: Getty Images

По време на разгара на пандемията COVID-19 Джокович организира турнира Adria Tour, в който Димитров също участваше.

 

За съжаление след края на събитието Димитров даде положителна проба за вируса, което доведе до преустановяване на турнира. Въпреки препоръките да избягват близък контакт, двамата застанаха един до друг, за да обърнат внимание на медиите.

Снимка: Getty Images

Джокович и Димитров често се шегуват с различни коментари в социалните мрежи.

Веднъж например Джокович се пошегува с модния избор на Димитров и харизматичната му личност извън корта.

Близките отношения на Джокович и Димитров по никакъв начин не им влияят, когато спортистите стъпят на корта. Двамата винаги се изправят един срещу друг за победа и не забравят да демонстрират взаимно уважение.

Снимка: Getty Images

Мачът, който ще играят Григор и Новак на 17 септември в София, е първият по рода си, защото Джокович – носител на 24 титли от Големия шлем и олимпийски шампион от Париж, ще излезе пред българска публика за първи път.

Интересната среща може да гледате единствено в ефира на телевизия bTV Action, или онлайн на сайта www.btvsport.bg. Началото е в 19:00 часа със специално студио преди двубоя, а двамата ще излязат на корта в 20:00 часа.