Това лято нов фестивал ще зарадва феновете на качествената музика - името му е ARTE Feastival, катоще се проведе за първи път от 20 до 22 август във Велинград.

Музикална програма, комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, младежка сцена, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители и вълнуващ избор от забавления за цялото семейство на 4 сцени, 8 зони, за 3 дни, по 20 часа на ден.

Участие на главната сцена са потвърдили световни имена като Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic, Morcheeba, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Dub Pistols, Djaikovski, De-Phazz.

Участници на главната сцена от българска страна ще са изпълнители като "Контрол", Деси Добрева, Dian Solo и Керана и Космонавтите.

Младежката сцена на ARTE Feastival – Young Power Stage е с водещ Ballan и богата музикална програма - Виктория Георгиева, Михаела Филева, 100 Кила, Михаела Маринова, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и още.

Освен музикалната програма са планирани състезателни игри по отбори, фокусници, арт занимания, работилници, танцови занимания, магическо училище, както и образователни игри, научни класове, химически експерименти, програмиране на роботи и още много активности за любопитните младежи.

На първата по рода си фестивална комедийна сцена Comedy & Cinema Club в България ще се качат майсторите на комедията Кръстьо Лафазанов, Михаил Билалов, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Кючуков комеди шоу, Димитър Иванов-Капитана, Веселина Бабаджанкова, V for Venеtta, Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова и куп други артисти, които ще разтърсят сцената и гарантирано ще оставят усмивки на лицата на публиката за дълго.

Гурме гурута превземат кулинарната сцена на ARTE Feastival - Божана Кацарова, Биляна Йотовска, Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от Бон Апети, Бояна Рачева и Борис Тасев, Таньо Шишков, Елица Котева, Реджи Бадев, Светлана Илиева, не само ще се развихрят на Chef’s Stage, но и ще дадат шанс на гостите на фестивала да се включат в приготвянето на храната и кулинарните състезания.

Pool Stage е зоната за танци, лежерно разпускане, коктейли, сапунени мехури и музика, селектирана от топ имената DJ Sandy Rivera, DJ Mahmut Orhan и DJ Roger Sanchez.

Билетите за ARTE Feastival са в продажба на цени от 30 до 120 лв - вижте повече за пробрамата на фестивала в сайта на bTV Новините.