Актрисата Лили Райнхарт се изказа остро срещу звездите, които дават лош пример на феновете си и гладуват, за да покажат тази или онази рокля на червения килим.

В Инстаграм профила си звездата от „Ривърдейл“ разкритикува интервюто на Ким Кардашян пред "Вог" на червения килим на Мет Гала, в което риалити звездата говори подробно за строга диета и изтощителни тренировки, за да влезе в роклята на Мерилин Монро.

Миналия уикенд Кардашян стана звездата на Мет Гала, след като стъпи на червения килим със същата рокля, в която Монро изпя на Джон Кенеди песента "Честит рожден ден, господин президент".

Снимка: Getty Images

Наемането на роклята струваше на Ким 5 млн. долара, а за да влезе в нея, тя трябваше да отслабне много. Ким Кардашян призна, че напълно се отказала въглехидратите, носила е костюм за сауна и е тичала на бягаща пътека. Така тя успяла да свали повече от седем килограма за три седмици.

Лили Райнхарт се възмути от постъпката на Ким и други известни личности, които са готови на подобни жертви заради перфектния образ на червения килим.

"Да минеш по червения килим и да бъдеш интервюирана колко си гладувала, защото не си яла въглехидрати от един месец... И всичко това, за да се вместиш в проклетата рокля? Погрешно е да признаеш открито, че си се морила от глад заради Мет Гала, когато знаеш отлично, че милиони млади жени и мъже те гледат и слушат всяка твоя дума", заяви тя.

Райнхарт се обърна към феновете си и ги призова да подкрепят идеята за здраво тяло, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

"Моля, спрете да подкрепяте тези глупави звезди, чийто образ се върти около телата им. Всъщност не съм ядосана, но вредността на тази индустрия понякога ме изнервя толкова, че трябва да говоря в Инстаграм, за да се справя с гнева си", каза тя.

Лили Райнхарт активно подкрепя поддържането на здраво тяло и често говори по тази тема в социалните мрежи. Самата актриса по-рано призна, че е имала комплекси заради фигурата, заради които се е чувствала несигурна на снимачната площадка по време на снимките на откровени сцени. 

"Аз съм един идеалист и гледам на модата с огромно уважение и възхищение. Изключително потресаващо е, че риалити звезда като Ким Кардашиян си позволява да сложи иконичен костюм на истинска звезда от историята като Мерилин Монро. Вие представяте ли си за какво самочувствие става въпрос - да се появиш с тази рокля на това събитие, бидейки ти, която никоя не си? Светът ражда звезди, които нямат правото да са звезди – нищо не умеят и нищо не са направили на този свят“, коментира стилистката Антония Йорданова в "Преди обед" по bTV.

Вижте повече във видеото по-долу: