Със смелост, талант и ножица в ръка, едва на 23 г. той взема без препятствия отсечката от центъра на Благоевград до червения килим в Ню Йорк. Димитър Милчев е българският дизайнер е поставил името си върху два от най–запомнящите се костюма на модното събитие на годината "Мет Гала". 

"От 11-годишен в мен има конфликт дали да тръгна по пътя на науката, или на изкуството… В крайна сметка  реших, че двете неща ще се движат паралелно. Хора с критично мислене и поглед към модата ми казаха, че имам потенциал. Те ми показаха, че мога да пробия и на Запад, повярваха в мен" - споделя той в COOLt.

Световноизвестната дизайнерка Ирис ван Херпен избира именно Митко сред стотици кандидати за ателието си в сърцето на Амстердам. Месеци по–късно два негови костюма се превръщат в световно признато изкуство. Носят ги Уини Хартлорт и Хайли Стенфорд.

"Аз съм работил по общо шест тоалета от тази колекция. Точно тези два обаче са били подбрани да бъдат носени, което е огромен комплимент за мен и моите умения. Магнетосфера ми е отнела 540 часа. Гащеризонът е по–специфичен, по–различен, той отне 400 часа, за да бъде направен. Всяко едно детайлче, което се вижда върху гащеризона, е ръчно шито от мен и това отне много време." - споделя подробности за изработката на тоалетите той. 

Цялото предаване COOLt гледайте на btvplus.bg