Д-р Албина Каджая е доказал се лекар в областта на дерматологията и пластичната хирургия. Тя е доктор по медицина на Тбилиския държавен медицински университет и собственик на клиника за пластична хирургия и дерматология „Total Charm Vake” в грузинската столица. Освен това е научен директор и основател на „Международен кавказки конгрес по пластична хирургия и дермо-козметология „Колхида”, носител е на множество награди и е признат специалист – член е на редица европейски академии и асоциации. Д-р Каджая беше у нас по покана на Global Aesthetics, за да обучи наши специалисти в поставянето на конците на Aptos – неинзавизен метод за подмладяване, който не оставя белези и не изисква време за възстановяване, а ефектът е видим и дълготраен. Методът не задължава пациента да повтаря процедурата през определен период от време.

Албина Каджая е семейна - майка на три деца. Съпругът й Джордж Суламанидзе е пластичен хирург и син на създателя на конците Марлен Суламанидзе, който през 2019 г. беше в България. Негова е фразата, че не бръчките, а умът състарява жените!

Началото на разговора ни приятно я изненадва, защото не засяга директно професионалната й работа. Грузинката споделя специално за Ladyzone как и защо е загърбила желанието си да стане полицай, както и кои са най-важните думи за нея. Разбира се, като човек, който се грижи за красотата, тя признава какви процедури е използвала и за себе си, отправя и съвет към жените как да се грижат за красотата си.

Снимка: Личен архив

Д-р Албина Каджая, кои са думите, които искате да чуете като жена?

Смятам, че най-важното, поне за мен, е: „Не се страхувай, на правилния път си!”. Тези думи ми дават сили и увереност да продължа.

Защо това е по-важно за Вас дори от „любов" и "обичам те!”?

Наистина любовта е абсолютно най-важното нещо, защото всичко или всяко нещо, което правим, независимо като какви, трябва да го правим с любов! Не бива никога да мислим, че ако правим едно нещо само за пари, то ще ни донесе успеха или удовлетворението, което искаме. Така че има два елемента на любовта: Да обичаш това, което правиш и, от друга страна, на базата на това да получаваш любовта, както аз като лекар я получавам от моите пациенти. Предполагам, че за вас, като журналист, във вашата сфера това, което правите, е любовта на вашата аудитория. Така че любовта е изключително важна!

Кога и как избрахте да бъдете лекар и да се грижите за външната красота с постиженията в дерматологията и пластичната хирургия и защо?

Много хубав въпрос (усмихва се, б. а.)... Ще ви разкажа моята история, която е интересна. Бях ученичка и мечтаех да стана полицай, може и да не ми повярвате, но това е факт. Обаче майка ми, грузинската майка, каза: „Не и моята дъщеря!”. Тогава моделът в Грузия беше момичето да учи медицина и да стане лекар, а момчето да учи право и да стане адвокат. Когато започнах да уча медицина, ми беше много интересно, но разбира се и трудно. През цялото време си мислех: „Какво е бъдещето ми, какво ще правя?”. Защото исках да се занимавам с нещо творческо – такава натура съм. Струваше ми се, че ако се занимавам със сърдечна хирургия, творческият елемент не е толкова силен. И затова се насочих към тази сфера, в която от една страна съм лекар, тъй като се грижа за здравето на кожата, независимо дали е подмладяване или по-сериозен проблем, и, от друга страна, мога да бъда артист, да съм творчески насочена и да развивам идеите си. Ето така намерих най-доброто решение за себе си!

Лекарката при представянето си у нас. Фото: Global Aesthetics
Снимка: Личен архив

Успявате ли наистина да помогнете на жените да постигнат своята мечта – да са по-красиви, да се харесват, да са по-уверени?

Разбира се! Дори нещо мъничко да се коригира на лицето, може изцяло да повиши самочувствието на една жена, усещането й за себе си! Затова не казвам, че се занимавам с някакви модерни неща и следвам тенденциите, не – аз третирам процесите, свързани с борбата с възрастта, с остаряването.

Какви са впечатленията ви от жените по света критериите за красота на жените по света?

Пандемията заради COVID 19 ни промени на глобално ниво. Може би ще се изненадате, но точно по време на пандемията отбелязахме 2-3 пъти ръст на процедурите. Може би, защото жените, заради това, че стояха вкъщи, се концентрираха повече върху себе си и решиха да обърнат повече внимание на лицата и телата си. 

Не бих могла да кажа, че в една част на света жените се грижат повече за себе си, а в друга – не. Няма разлика в това отношение. Истината е, че жените в глобален мащаб, все повече държат на естествената визия.

Така че, дори да прибегнат до корекции, те в никакъв случай не трябва да са гротескни.

А Вие какво сте правила за кожата на лицето си?

Разбира се, че ще споделя, защото е съвсем естествено, че лицето на пластичния хирург е най-добрата реклама за него, както зъбите на зъболекаря! Нямам никакви операции, да - 

имам малко ботокс, но съм запазила част от мимическите си бръчици, защото както всички грузински жени съм изключително емоционална и искам да изглеждам естествена.

Едва миналата година си сложих конци на Aptos, най-вече защото прекарах Делта щама на коронавируса, който се прояви по много агресивен начин върху мен. За 7 дни, през които бях болна, резултатът беше 10 години по-възрастна. Вирусът повлия негативно върху кожата, косата, която започна да ми пада, въобще върху цялостното ми излъчване. Затова реших да си сложа конци, като преди това приех витамини, хиалуронова киселина, за да се подобри качеството на кожата ми, което наистина беше много влошено.

Д-р Каджая с колега и съпруга си Джордж Суламанидзе (вляво)
Снимка: Личен архив

Избрах да си сложа конци, а не филъри, защото прецених, че ще ми е необходимо голямо количество филъри, а аз не съм привърженик на това и не ми харесва ефектът, при който се раздуваш и ставаш малко като възглавничка. Затова приложих най-новия продукт на Aptos и смятам, че ефектът е много добър – кожата ми е подмладена, тъканите са фиксирани, еститечски изглеждам добре. А и след процедурата няма никакви отоци, подпухване и дискомфорт.

Какъв е съветът Ви към жените?

Не бива да разглеждаме антиейджинг процедурите като единственото нещо, което може да е от полза на жените. Има много други фактори – начинът на живот, спортът, храненето, както и ежедневното поставяне на крем върху лицето, което е основна грижа за кожата. Съветът ми е да се грижите за здравето си, за спортната си форма и разбира се, грижете се за кожата си!

По време на конгрес
Снимка: Личен архив

За филърите - разговор в "Преди обед":

  • Детските СНИМКИ на риалити звездите
  • Здравка Евтимова: Другата дума за ДЕТЕ това е ОБИЧ
  • ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ГРИЖА ЗА ТЕБ - думите, които Теди Кацарова предпочита дори пред комплиментите
  • Всички жени обичат ОБУВКИ – Мартина и Цвети от „Фермата“ също
  • ВКЪЩИ е там, където си кралица, а не Пепеляшка
  • ПОДКРЕПЯМ ТЕ - важните думи за Диана Маринова, която стана актриса на 54
  • РОЗА – цветето, което всяка жена заслужава
  • Истинска, дори с пластични операции и грим – Доли Партън за това, което те прави ИСТИНСКА
  • НЕ МОГА БЕЗ ТЕБ - думите, които иска да чуе Ирина Флорин
  • „САМА“ не е присъда, „САМА“ е изборът да живееш без мъж или деца