"Като жена искам да чуя: „Не мога без теб!”. Този израз включва абсолютно всичко – жената, артистът, майката, любовницата, сестрата...”, това сподели певицата Ирина Флорин пред Ladyzone.bg.

Разговаряме с Ирина по повод новата й песен "Носталгия", към която вече има и видео.

Снимка: Личен архив

"Песента ми хареса още като чух демото й, преди да има текст дори и казах на Жоро: „Това е моето парче!” После Десислава Софранова го облече в думи и емоция. Естествено, всички песни от албума са ми любими, но това е много женско парче, много дълбоко, много нежно с хубаво послание, което акцентира върху носталгията към нежността.

Като че ли в този забързан свят позабравихме да сме нежни, внимателни един към друг, забравихме романтиката.

Разбира се, не казвам, че сто процента е така, но в голяма степен това е факт, допълва певицата.

„Носталгия” е създадена по музика на дългогодишния приятел на Ирина Флорин Георги Георгиев от група „Остава”, който винаги участва в нейните албуми. А песента е подарък за рождения й ден, както сама признава.

Аранжиментът е на Щерион Пилидов – китарист, с когото изпълнителката работи през последните няколко години. Текстът е на Десислава Софранова, с която още преди да се видят, от разговорите по телефона, се харесват и успяват да изградят силна връзка по между си. Тя е автор на текста на още една песен от предстоящия нов албум на певицата, която е по музика на Благослав Атанасов от група „Hayes &Y”.

Парчето е записано в Pro-X studio с Иван Иванов – тон-инженер, с когото тя работи. Всъщност в това студио се записва целият албум, като предстои да се осъществят още две песни.

Бягаме бързо, всеки в свой измислен свят/Гоним безкрая и не поглеждаме назад/Прах от мечти, останал без вик/Бавно изчезва под стъпките ни/Струва ли си да захвърлим всичко от преди?

Носталгия

Когато „Носталгия” вече е напълно завършена и трябва да види бял свят, се налага на екипа бързо да заснеме и видеото към песента. Това се случва на един специален ден – Цветница.

Снимка: Личен архив

„Този празник е силно емоционален за мен, защото мама, Бог да я прости, празнуваше имен ден. И много хубава символика беше, че точно на Цветница снимахме клипа със страхотните музиканти. Щастлива съм, че успяхме да направим едно цветно, динамично и чувствено видео” – казва Ирина Флорин.

Всеизвестно е, че изпълнителката е перфекционист във всичко, което прави, както и че модата е другото й лице. Липсата на време за организиране на снимките за видеото към „Носталгия”, дава порив на креативността й. Нейна е и идеята за стайлинга, грима и прическата й в клипа. Разбира се, и стилисти участват в някои от клиповете й, както и в нейни фотосесии, но и този път, както и при заснемането на много други видеа, тя проявява потенциала си на творец не само в музиката, но и на визията.

Снимка: Личен архив

„Беше голямо удоволствие за мен да се разгърна за изграждането на визията си в този клип – признава Ирина. – Костадин Кръстев-Коко ни предостави великолепното си студио, в което го заснехме. Участват Щерион Пилидов, Христо Костов, който е един от новите китаристи и работи с групата „Hayes &Y”, както и Деян Илиев. Благодарна съм на D-Bros Automotive за помощта видеото да се осъществи. И много ме радва, че хората веднага започнаха да го шерват, което означава, че добре сме си свършили работата. А за артиста е важно да го поощряват и да харесват това, което прави, не лицемерно, разбира се. Но аз много обичам да чувам и критиката – тя винаги ме е водила". 

Може да слушате/гледате „Носталгия“ тук:
https://song.link/vvdbdcjqzqsvn 

  • Важните думи за дерматолога д-р Албина Каджая: НЕ СЕ СТРАХУВАЙ, на правилния път си!
  • Здравка Евтимова: Другата дума за ДЕТЕ това е ОБИЧ
  • ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ГРИЖА ЗА ТЕБ - думите, които Теди Кацарова предпочита дори пред комплиментите
  • Всички жени обичат ОБУВКИ – Мартина и Цвети от „Фермата“ също
  • ВКЪЩИ е там, където си кралица, а не Пепеляшка
  • ПОДКРЕПЯМ ТЕ - важните думи за Диана Маринова, която стана актриса на 54
  • РОЗА – цветето, което всяка жена заслужава
  • Истинска, дори с пластични операции и грим – Доли Партън за това, което те прави ИСТИНСКА
  • „САМА“ не е присъда, „САМА“ е изборът да живееш без мъж или деца
  • ОТДАДЕНОСТ и БОЛКА - думите, които обичат Неделя Щонова и Алекс Сърчаджиева