В трогателната поредица на „Преди обед“ по bTV - „Променените“, ни среща със Спасения, чийто живот е изпълнен с предизвикателства, но и с неизчерпаем дух.

Вижте във видеото историята на една жена, на която се налага да порасне бързо.

В началото е музиката, а после стоматологията, семейството, майчинството, две тежки диагнози, два счупени крайника, които слагат пауза на динамичното ѝ ежедневие и край на професионалния ѝ път.

Детството ѝ не е лесно, защото остава без баща само на десет години. От малка е привлечена от музиката, участва във всякакви мероприятия и майка ѝ с последните си пари успява да ѝ купи пиано.

Сбъдва мечтата си да учи стоматология, след като не я приемат от първия път. В университета среща своя съпруг, с когото имат две деца. Живеят в Москва четири години, където Спасения работи като стоматолог в дипломатическата служба.

След завръщането им в България, тя е един от първите стоматолози, които отварят частен кабинет. Един ден случайно открива бучка на гърдата си, която се оказва рак. След операция и терапия успява да се възстанови, но след време открива ново образувание в белия дроб. Следва лечение и операции, но тя не се отчайва и продължава напред.

„В началото ми беше много трудно, мислих си, че част от мен си е отишла. Но после си казах НЕ, трябва да продължа напред, защото трябва да живея и защото синовете ми трябва да имат майка“, споделя Спасения.

Бедите за нея не приключват. След възстановяването си от тежките заболявания, тя преживява две счупвания на крайници - дясната ръка и левия глезен, които значително затрудняват живота й и слагат края на 42-годишната ѝ кариера.Въпреки предизвикателствата, тя не се отчайва и продължава напред.