„Един ден, който няма да забравя никога! Начало на снимките на нашия сериал „Дъщерите на София”, който след работата по сценария промени името си на “Те, вълните”!
Ето ги моите вълни – Мария Каварджикова, Теодора Духовникова и Радина Кърджилова. С тези актриси работата е красиво удоволствие. Обичайте ни и ни стискайте палци!“ – сподели Койна Русева от морето.

„Дойде и този ден. Вълнувам се, защото това е много чакан и обичан проект, зад който стоят невероятни хора, екип и актьори! Нашето море ще бъде бурно, тихо, опасно, красиво, диво, а вълните ще се разбиват в скалите. Благодаря и ни стискайте палци“ – добави Радина Кърджилова.

Снимка: instagram.com/koyna.ruseva/

Теодора Духовникова също сподели емоциите си от първия снимачен ден.

„Това е историята, с която днес живея. Сериал от шест епизода, който снимаме сега, който бие в сърцето ми от три години. Снимаме го с любими актриси и актьори. И с екип, който ми е мечта. Какво повече?!?“ – пита актрисата.

Снимка: instagram.com/koyna.ruseva/

Идеята за сериала е именно на Теодора Духовникова и Койна Русева. Двете актриси изпълняват главните роли в продукцията, заедно с Радина Кърджилова и Мария Каварджикова, уточняват от БНТ.

Снимка: instagram.com/koyna.ruseva/

В актьорския състав са също Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Димитър Баненкин, Георги Гоцин, Йордан Ръсин, Георги А. Богданов, Дария Симеонова.

Снимка: instagram.com/koyna.ruseva/

Режисьори са Неда Морфова и Петър Крумов. Сценарият е на Рене Карабаш (Ирена Иванова), Неда Морфова, Петър Крумов и Димитър Христов-Кевин, а оператори са Георги Андреев и Орлин Руевски.

Снимачният процес започна в района на Южното Черноморие и ще продължи до средата на юли с локации в София и в Костенец.

Сюжетът
Дори разкъсвано от интриги и ненавист, семейството се оказва последен пристан за човека. Аристократична майка (София) и трите ѝ дъщери (Вяра, Надя и Люба) живеят своя „идеален“ бохемски живот в лятната си вила на брега на морето. Неочаквано се случва инцидент с много неизвестни, в който умира съпругът на една от дъщерите. Това разклаща семейството и една по една започват да изплуват техните дълбоко пазени тайни. Грешките, извършени в миналото и настоящето, започват да взимат своите жертви, и София и дъщерите ѝ ще бъдат принудени за първи път да застанат една до друга.