Този вторник в Париж, на 78-годишна възраст, почина актрисата Клодин Огер. Актрисата се е снимала в много френски филми на големия и на малкия екран, но най-известна остава с ролята на Домино в четвъртия филм за Джеймс Бонд.

Снимка: Getty Images

Вероятно знаете, че тайният агент Джеймс Бонд има интимни отношения с поне една жена във всеки от филмите и тези жени, които никак не са малко, са останали в историята на киното като "Момичетата на Бонд".

Снимка: Getty Images

Домино се счита за едно от най-сексапилните момичета на Бонд и участва заедно с Шон Конъри във филма "Операция Мълния" от 1965 г. Това е и един от най-запомнящите се филми от поредицата, заради прословутата подводна секс сцена.

Клодин Огер печели титлата "Мис Франция" и стига до второ място в конкурса "Мис Свят" през 1958 г.

Снимка: Getty Images

Когато е на 18 години, Клодин се омъжва за 43-годишния режисьор Пиер Гаспар и благодарение на това получава няколко по-главни роли, които проправят пътя ѝ в киното. През 1966 г. участва във военната драма "Троен кръст" с Кристофър Плъмър.

След като се развежда с Гаспар, през 80-те години се омъжва за бизнесмена Питър Брент, от когото има дъщеря. Брент почина през 2008 г, 11 години преди съпругата си.