Сирийката Мая Зухди, позната на зрителите на bTV от MasterChef, сподели любопитни кадри с Алек Младенов от "Ергенът".

„Той ми беше съсед в старата ми кухня и ни помагаше да изпълняваме някои от вашите поръчки за храна, преди да стане третият Ерген на България. Възпитан човек с чисто сърце. Той много обича храната и, както виждате, не остави чинията дори за снимка“ – споделя Мая Зухди.

Майката на Мая е българка, а баща й – сириец. Първите 23 години от живота й минават в Дамаск, където работи като бели денс танцьорка. Чувства се щастлива, докато баща й не си отива от този свят.

Снимка: instagram.com/mayascookings/

 

Малко след това започват бомбардировките над Сирия. С майка й пристигат в България, за да се спасят от войната. Сестра й обаче остава в Дамаск. След 9-годишна раздяла двете се събират отново в България.

Снимка: instagram.com/mayascookings/

Мая Зухди има дъщеря Алин и син Мартин, който се роди през лятото на 2021 г. Тогава бе и сватбата й в Синеморец, като тя не разкрива името на съпруга си.

Снимка: instagram.com/mayascookings/

Алин е вече в четвърти клас и в началото на учебната година Мая си припомни моменти от детството й.

„За нейния първи ден в българска детска градина бях притеснена и несигурна дали постъпвам правилно, защото тя не можеше да каже и дума на български. Но исках тя да се интегрира с българските си корени и да се почувства 100% българка... Защото ще живеем тук... Не исках тя да страда от това, което аз изживях в юношеството си тук.

Днес, след седем години в български градина и училище, не мога да бъда по-доволна, защото съдбата събра моята дъщеря с много големи сърца. Те я прегърнаха и я учеха на българщина и българска история. Неща, които не познавам лично, но ги научих от дъщеря си. Научиха я на хоро, на народни песни. Те я караха да получава отлични оценки, не със сплашване, а с ласки“ – разказа Мая.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK