Кристина Апългейт няма да се завърне в телевизията и киното след диагнозата си множествена склероза. Актрисата беше диагностицирана с МС през август 2021 г., докато снима третия и последен сезон на "Dead to Me".

„Една глава от актьорската ми кариера приключи“, обясни актрисата. „Вероятно няма да работя отново пред камера", каза 51-годишната Апългейт.

„Пинг-понгът е много по-забавен, когато другият човек е също толкова добър, колкото и ти", сподели актрисата за работата си с Линда Карделини в сериала "Dead to Me" на "Нетфликс", чийто трети и последен сезон дебютира през ноември 2022 г.

„Най-великата актриса, с която съм работила през целия си живот, ако не и най-великият човек, когото някога съм познавала“, добави Апългейт.

Множествената склероза е заболяване, което засяга централната нервна система – главния и гръбначния мозък и може да причини проблеми с контрола и силата на мускулите, зрението, равновесието, усещанията и мисленето. Симптомите включват: изтръпване, липса на координация и други. Всеки случай на МС е различен, като някои хора живеят с незначителни проблеми, а други стават инвалиди.

След поставянето на диагнозата на актрисата, продукцията на "Dead to Me" спира, за да може Апългейт да започне лечение. Още с приключването на снимките по сериала, актрисата сподели в интервю за бъдещето на кариерата си.

„Въпросът е да открия това, което съм способна да правя", каза тя за актьорското си бъдеще. За да разбере същността на болестта и какво предизвиква тя, е необходимо време. „В траур съм за човека, който бях“, откровена е Апългейт.

Актрисата подробно разказа, че търси "място, което ще ми позволи да работя пет часа, ако не съм звездата", и че участието в нещо може да не е на дневен ред в бъдеще. „В момента не мога да си представя, че ще стана в 5 часа сутринта и ще прекарам 12-14 часа на снимачната площадка", каза тя.

Апългейт обаче не се оттегля напълно от актьорската сфера. „Това е прогресивна болест. Не знам дали няма да ми стане по-зле. Мога да се занимавам с озвучаване, защото трябва да издържам семейството си и да поддържам работата на мозъка си", каза тя.

„Кой знае – вероятно ще ми стане скучно да стоя по цял ден. Бих искала да разработвам неща, да продуцирам", каза актрисата.