Кристина Апългейт никога няма да приеме диагнозата си множествена склероза.

Това казва тя в обширно интервю за The New York Times. Актрисата, която помним от сериала "Женени с деца", научава, че страда от болестта през август 2021 г.

"Имах надежда, че ще ми дадат лекарства и някак си всичко ще подобри. Но не се подобри - просто беше добре за мен. Имах нужда от време, за да свикна със загубата на част от живота си, на част от себе си."

Снимка: Getty Images

Диагнозата става известна в разгара на снимките на третия сезон на сериала "Dead to me", в който Кристина изпълнява главна роля.

Продуцентите от Нетфликс спират продукцията, за да дадат време на Апългейт да се възстанови. "Не е като да се връщам с думите: "Вече всичко е наред." И не, никога няма да го приема, бясна съм".

Новият сезон на шоуто стартира на 17 ноември - "Ще ме видите такава, каквато съм. Качих 20 килограма, не мога да ходя без бастун. Нека хората знаят, че не крия състоянието си."

Снимка: Getty Images

Екипът на сериала е помагал постоянно на актрисата в тежки за нея сцени - когато трябва да ходи, стои права и т.н.

Наскоро в Туитър Кристина публикува снимка на петте си бастуна - "Това е новото нормално за мен."

Вижте участието на Биляна Савова в подкаста "Малки разговори с Ladyzone". Биляна е създател и инициатор на фондация "МС - Мога сам", която помага на хора, диагностирано с множественна склероза и други автоимунни заболявания.