Помните ли красивата, но глупава Кели от сериала „Женени с деца“? Минаха 24 години от финала на сериала и младата актриса Кристина Апългейт тази седмица навърши 50 години.

Кристина Апългейт е родена на 25 ноември 1971 г. Тя започва актьорската си кариера още в първите месеци от живота си и участва в няколко реклами, като изпълнява ролята на… бебе, разбира се.

Истинският ѝ дебют е през 1981 г. във второразреден хорър филм, а през 1983 г. изпълнява ролята на младата Грейс Кели в биографичен филм за актрисата.

През 1987 г. е избрана за ролята на Кели в „Женени с деца“ и това я прави световноизвестна. Сериалът се излъчва до 1997 г.

След това актрисата получава още много роли в киното и телевизията, но повечето зрители продължават да я познават най-вече като Кели Бънди.

Здравословните проблеми на Кристина Апългейт

За съжаление, освен с филмовите и телевизионните си роли, Кристина Апългейт влезе в новините и заради здравословното си състояние.

През 2008 г. стана ясно, че е диагностицирана с рак на гърдата. За щастие заболяването беше хванато бързо и Кристина се излекува, но въпреки това се подложи на двойна мастектомия.

Тази година тя направи ново признание за здравето си, което притесни почитателите ѝ.

„Здравейте, приятели. Преди няколко месеца ми поставиха диагноза множествена склероза“, написа тя в Туитър. „Това беше странно пътешествие. Но получих много подкрепа от хора с тази диагноза, които познавам. Беше труден път. Но всички знаем, че пътят продължава. Освен ако някой задник не го блокира.“

Множествената склероза е автоимунно възпалително заболяване, което засяга способността на нервните клетки на главния и гръбначния мозък да комуникират помежду си. За момента няма известно лечение на множествената склероза, но засегнатите могат да се подлагат на терапия, за да облекчат симптомите.

Последното, в което гледахме Кристина Апългейт, преди да разбере, че е болна от коварната болест, беше сериалът „Dead to Me“, който завърши през 2020 г.