На 25 ноември 2019 година актрисата Kристина Апългейт навършва 48 години. Макар русото глупаво секси момиче от сериала "Женени с деца" отдавна да е порасноло и поумняло, ролята й на Кели Бънди сигурно ще я преследва още дълго време. А тогава е едва 15-годишна. 

Кели Бънди е първородното дете в семейство Бънди. Типичен пример за глупава блондинка, която е склонна към безразборен секс с различни партньори. В сезон 11, в един от епизодите се показва, че като малка е чела много, докато не претърпява пътен инцидент. След това предпочита да се концентрира върху лъскавите обувки и тесните къси поли, които, признаваме, й седят умопомрачително! 

За ролята на Кели Бънди в началото е избрана Тина Каспари, която след това е заменена от Апългейт, а по-късно съвсем се отказва от киното. Участието на Кристина в сериала продължава 11 години. 

Кристина Апългейт е диагностицирана с рак на гърдата през август 2008 и по-късно претърпява операция. От 2001 до 2007 г. е омъжена за Джонатан Шек. След развода си с него среща Мартин Ленобъл, с когото сключват брак през 2013 г. и имат една дъщеря, която кръщават Сади Грейс Ленобъл.

Снимка: Getty ImagesКристина на 48 г., вече омъжена и с дете, в 10 култови реплики от "Женени с деца". 

"- Тате, как така пускаш мама да танцува по цяла нощ? 
- Тиквичке, това са неща, които женените правят понякога, когато не искат да се виждат един друг.
- Но винаги, когато мама излиза, те пита дали си ок с това. Това е, защото иска ти да кажеш "Не излизай, остани с мен, аз те обичам!" Понякога хората те тестват, за да разберат дали те е грижа за тях. Както и да е... Излизам. С трима мотористи. Може да ме арестуват, да вляза в затвора. Сигурно ще се прибера към 2-3 сутринта. 
- Приятно изкарване, скъпа!"

"Пег:

- Рожбо, за мъж не се страда. Представяй си, че сте женени и изобщо няма да ти пука.
- Не е толкова лесно. На мен чувствата ми избиват. Тате, кое кара мъжа да мами жената?
- Жената. Тиквичке, не се притеснявай. Мъжът е просто различен. Ние сме бродяги, диви, хищници, скитащи по света като предците ни - славните маймуни. На жените това им харесва. Те искат да сме такива. Жената не уважава мъж, който не я мами. Затова майка ти не ме уважава."

"Не искам да правя нищо. Искам да съм нищо!"

"Пег:
- Вече няма да ядем бургери в това семейство! Ще се храним здравословно!
Кели:
- Мамо, а как ще си набавяме витамини и скалички?
- Минерали, тиквичке, не скалички!"

"- Кели, миличка, какво обичаш повече от момчета?
- Пица."


"Бъд:
- Не може да си толкова глупава!
- Мога да съм каквато си поискам. На 18 съм!"

"Ал:
- Нали помните мотото на Бънди - "Бънди никога не печелят, но никога не се отказват!"
Кели:
- Не, тате, мотото е "Бънди никога не ядат".

"Ако мама ме беше спряла да се целувам с момчета, когато бях на 5 г., нямаше да стигна дотук!"

"Mамо, казвам ти, тази микровълнова е счупена. Продължавам да натискам бутона с нарисувана пуканка и нито една пуканка още не е излязла."

"Бъд, ще те убия и след това ще ти проваля живота!"