През лятото на 2021 г. актрисата Кристина Апългейт чува страшна диагноза - множествена склероза. Това преобръща живота й. "Време е да се пенсионирам!" - признава актрисата пред CNN.

За множествената склероза и помощта към хората - гледайте видеото с Биляна Савова в подкаста ни "Малки разговори"

Кристина Апългейт прави своя телевизионен дебют в Days of Our Lives, когато играе заедно с майка си. Тогава чаровната актриса е едва на няколко месеца. Ролята, която й носи световно признание обаче, е в сериала „Женени с деца“. Там играе ролята на глуповатата, но изключително секси дъщеря на Ал Бънди, продавач на обувки и глава на семейство. 

Актрисата записва повече от 80 пъти името си в различни филми.

След последният сезон на "Dead to Me" обаче, актрисата смята, че това ще е последната й роля. Заради продължаващата й битка с множествената склероза много неща при нея - външен вид, ежедневие, здрава, са коренно променени.

Снимка: Getty Images

Множествената склероза е хронично автоимунно заболяване, което засяга главния и гръбначния мозък. Учените все още не знаят точната причина за появата. Приблизително 2,5 милиона души страдат от заболяването в света. МС рядко е фатална, но води до увреждания, които прогресират с годините. Средната продължителност на живота на хората с МС е с 5 до 10 години по-ниска от средната.

 

Кристина Апългейт призна публично за диагнозата си чрез туит, в който написа:

 

Здравейте, приятели. Преди няколко месеца ми поставиха диагноза множествена склероза. Това беше странно преживяване. Беше труден момент, но както всички знаем, пътят продължава.

Цялата продукция на телевизионното шоу, върху което тя работи по това време спира работа за 5 месеца. 

Снимка: Getty Images

 

На премиерата на черната комедия, Апългейт е до болка откровена.

Още снимки на Кристина Апългейт разгледайте в Галерията. 

„Това е първият път, когато някой ще ме види такава, какъвто съм - качих 20 кг и не мога да ходя без бастун."

Апългейт е щастлива майка и съпруга

Акрисата е омъжена за холандския барабанист Мартин Ленобъл от 2013 г. Те имат дъщеричка – Сади Грейс, която е на 11 години. Говорейки за съпруга си, Апългейт споделя: „Много съм благодарна на Мартин, че беше с мен в толкова труден момент за мен – той беше моята опора през всичко това, през което минах. Той ми даде причина да искам да живея и да се усмихвам“.

Снимка: Getty Images

Апългейт получи своята звезда от Алеята на славата в Холивуд. Церемонията беше изключително емоционална. Към нея се присъединиха нейното семейство, както бивши и настоящи колеги.

„Не казвам приятели, защото всички те са ми семейство. Тези хора се грижат за мен. Всеки ден от живота ми. И без тях не знам какво бих правила“, заявява актрисата, преди да се обърне към „най-важния човек на този свят“ за нея, дъщеря й Сади.

Въпреки че актрисата от "Женени с деца" сподели, че това е била последната й роля, тя остава отворена за нови начинания.

Снимка: Getty ImagesАпългейт казва, че все още скърби за човека, който е била. Убедена, че няма да поема повече роли, имайки предвид колко трудно се оказало за нея последното й шоу.

Актрисата има амбицията да се задълбочи в други области на развлекателния бизнес.
„Трябва да си намеря друго място, което да е толкова хубаво, колкото беше моето в киното “, споделя тя. 

Снимки на Кристина Апългейт разгледайте в Галерията.