Актьорът Марин Бачев се похвали с успех на дъщеря си Александрина.

Момичето е събрало петцифрена сума, с която ще покрие разходите за участие в образователна програма в САЩ.

"Пускам това видео по молба на дъщеря ми, която смята, че ще се справи с набирането на средства.", написа във Фейсбук на 19 март Бачев.

В краткия клип момичето разказва: "Бях избрана да участвам в двуседмичната лятна журналистическа програма на University of Amsterdam в Амстердам, Нидерландия.

Това ме мотивира да кандидатствам в The School of New York Times в Манхатън в програмата им за журналистика. Регламентът изискваше да напиша 2 кратки есета и да предоставя някакъв друг свой материал.", припомня си тя кандидатстването.

"Нямам информация дали друг ученик от България досега е успявал да получи одобрение, но аз бях одобрена за участие."

От клипа става ясно, че семейството на Александрина няма възможност да покрие разходите за пътуването и обучението в Щатите.

Необходимата сума за самолетния билет и таксата е 7220 долара (12 996 лева).

"Обръщам се към вас с молба за подкрепа на моя образователен проект не само, за да сбъдна една своя мечта, но и защото вярвам, че инвестицията в образованието може да бъде в полза не само на отделната личност, но и на цялото общество."

"Дойде време за отчет от Александрина седмица по-късно!", написа Бачев към ново видео. "Признавам, че чашата е наполовина пълна!"

Днес щастливият татко се похвали, че цялата сума е събрана.

"Цялото ни смейство ви благодари за подкрепата и най-вече за това, че тази сума се събра от хора, които вярват в смисъла на образованието като висша ценност."

Крайният срок за плащане е бил 1 май.

Александрина е голямата дъщеря на Брачев от актрисата Милена Видер, с която са заедно от повече от 20 години.

Другата им дъщеря се казва Косара, а двамата сключиха брак през 2022 г.